Minoxidil

  Minoxidil

 

Wat is Minoxidil?

Minoxidil is een topisch (plaatselijk) haargroeimiddel. Minoxidil verbetert de bloedtoevoer naar de haarzakjes, waardoor haren beter en langer groeien. De ‘bijwerking’ van Minoxidil werd bij toeval ontdekt toen het in een medicijn tegen hoge bloeddruk werd toegepast. Vervolgens zijn met Minoxidil verschillende lotions ontwikkeld. Voor zowel mannen als vrouwen.

Minoxidil kopen

Tot enkele jaren gelden was Minoxidil vrij verkrijgbaar binnen Europa. Gedreven door het succes van het product, kwamen er een aantal onbetrouwbare verkopers op de markt die Minoxidil in een te hoge concentratie (meer dan 5%) verkochten. Deze hoge concentratie kan een gevaar voor de gezondheid van de gebruiker met zich mee brengen. De vrije verkoop werd vanuit het Europees Parlement verboden. Minoxidil was daarna alleen nog maar verkrijgbaar op doktersrecept bij een apotheek. Een grote klap voor de vele tevreden gebruikers van Minoxidil.

De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe ontwikkelingen geweest op het gebied van haargroei en zijn er veel alternatieven gekomen voor Minoxidil. Echter heeft niet een van deze alternatieven hetzelfde succes als Minoxidil. Linn Pharma - een pharmaceutisch bedrijf - was zeer goed op de hoogte van de mogelijkheden van Minoxidil en ook de problemen die het met zich meebracht. Linn Pharma is de afgelopen jaren druk bezig geweest met het optimaliseren en onderzoeken van Minoxidil. Zij ontwikkelden de producten Minoxidil Linn 20 en Minoxidil Linn 50, die vervolgens ter goedkeuring zijn aangeboden bij het onafhankelijke 'College ter beoordeling van geneesmiddelen'. Na uitgebreid onderzoek zijn deze geneesmiddelen goedgekeurd voor de Nederlandse markt om verkocht te worden door speciaal daartoe bevoegde bedrijven.

AboutOurBrands.nl officieel online aanbieder medicijnen.

AboutOurBrands is een van de bedrijven die officieel volgens het Ministerie van Volksgezondheid online geneesmiddelen mag aanbieden. Je kunt dit ook hier terugvinden: klik hier.
AboutOurBrands voldoet aan alle strenge eisen die door het ministerie worden opgelegd en AboutOurBrands wordt daar ook geregeld op gecontroleerd. Hierdoor mag AboutOurBrands als een van de eerste Nederlandse webshops de Minoxidil producten van Linn Pharma verkopen aan consumenten.

Minoxidil voor vrouwen
Minoxidil is bewezen veilig voor vrouwen, zolang er maar niet meer dan 2% aan de lotion is toegevoegd. Het zorgt voor hergroei van verloren haren en het werkt tegen erfelijke haaruitval. Minoxidil 2% kan een oplossing voor jou zijn als:

 • Jouw haar fijn of dun is 
 • Je ontevreden bent over de dikte en volheid van je haar 
 • Je meer haren dan normaal vindt in het doucheputje, op je hoofdkussen, of in je borstel 
 • Haaruitval in de familie voorkomt 
 • Je scheiding in je haar steeds doorzichtiger wordt  

Speciaal voor vrouwen: Minoxidil Linn 2% van Linn Pharma

 

Minoxidil voor mannen
Na meer dan 25 jaar onderzoek kunnen we wel stellen dat Minoxidil tot 5% volkomen veilig is voor mannen. Minoxidil zorgt bewezen voor verbeterde haargroei. Minoxidil 5% kan een oplossing voor jou zijn als:

 • Haaruitval in de familie voorkomt 
 • Je meer haren dan normaal vindt in het doucheputje, op je hoofdkussen, of in je borstel 
 • Je haar dunner wordt en kalende plekken vertoont

 Speciaal voor mannen: Minoxidil Linn 5% van Linn Pharma 

Hoe werkt Minoxidil? 

Minoxidil helpt haaruitval voorkomen. Gedurende 3-4 maanden werkt Minoxidil op de volgende manier:

 • Bevorderen van de bloedtoevoer naar de haarzakjes
 • Groeien van de verschrompelde haarzakjes naar hun normale grootte 
 • Stimuleren van haarzakjes in de rustfase om over te gaan in de groeifase 
 • Verlengen van de periode dat de haarzakjes zich in de groeifase bevinden 

Is Minoxidil veilig?

Minoxidil is in de afgelopen 25 jaar uitvoerig getest onder duizenden proefpersonen. Uit deze onderzoeken is gebleken dat Minoxidil voor de behandeling van erfelijke haaruitval volkomen veilig is tot een sterkte van 5% bij mannen en 2% bij vrouwen. Je kunt hier nog meer informatie over vinden in de officiële bijsluiters van de producten:

 • Klik hier voor de bijsluiter van Minoxidil Linn 20 (2%)
 • Klik hier voor de bijsluiter van Minoxidil Linn 50 (5%)

De beste Minoxidil producten

We hebben bij AboutOurBrands lang gezocht naar een betrouwbare en veilige leverancier van Minoxidil producten. Deze partner hebben we gevonden in het Nederlandse bedrijf Linn Pharma. Zij produceren onder streng toezicht de Minoxidil 2% en de Minoxidil 5% die we bij Hair Labs verkopen.

Minoxidil koop je snel en eenvoudig bij AboutOurBrands. En twijfel je over het beste product voor jou haar? Bel of e-mail onze professionals van de klantenservice voor een persoonlijk advies.

Nog meer weten over Minoxidil en haargroei?

Onlangs verscheen er een interessant artikel in de Libelle over haarproblemen en onder meer ook minoxidl. Je kunt het hier downloaden en lezen: klik hier

Onze klantenservice heeft een overzicht gemaakt van de meeste vragen die zij krijgen over Minoxdili.
Er zijn veel internationale onafhankelijke onderzoeken beschikbaar over Minoxidl. Ze tonen allemaal aan dat Minoxidil haarverlies en dunner worden haar tegengaat en bovendien de haargroei stimuleert.

Onderstaand een kleine selectie van deze onderzoeken:

 • Minoxidil and its use in hair disorders: a review door National Center for Biotechnology Information: klik hier
 • Minoxidil: mechanisms of action on hair growth gepubliceerd in British Journal of Dermatology: klik hier 

Een zeer uitgebreid overzicht van alle onderzoeken vind je op Google Scholar: klik hier 

© 2022 AboutOurBrands