Alle vragen over de oorzaken van haarverlies

Oorzaken haarverlies

Kan roken haarverlies veroorzaken?

Roken kan veel negatieve gevolgen hebben. Hartziekten, kanker en aandoeningen van de luchtwegen zijn eigenlijk slechts het topje van de ijsberg. Maar als gezondheidsproblemen je niet overtuigen om te stoppen met roken, kan dit misschien wel helpen: onderzoeken wijzen uit dat roken haarverlies veroorzaakt.

Lees verder

Kan gewichtsverlies ook haarverlies veroorzaken?

Stel je dit eens voor: je bent hard aan het trainen geweest en hebt hard gewerkt aan het snijden van calorieën met de hoop je streefgewicht te bereiken. Maar dan begin je te merken dat je haar er dunner uitziet dan vroeger. Lees hier wat het verband is tussen gewichtsverlies en haarverlies en hoe je dit kunt verhelpen.

Lees verder

Wat is DHT bij haarverlies?

Androgene alopecia, ook bekend als DHT haarverlies, is verreweg het meest voorkomende type haaruitval. Hoewel de kans dat je DHT haarverlies krijgt klein is als een puber of een tiener, neemt het risico toe met de leeftijd. Dus wat is DHT en waarom veroorzaakt het haaruitval? 

Lees verder

Hoe ontstaat haarverlies bij tieners?

Haarverlies is alarmerend op elke leeftijd, wat leidt tot schaamte en verminderde zelfwaardering. Maar voor tieners kan haaruitval vooral traumatisch zijn. Haarverlies bij tieners is vaak een teken van een onderliggende kwestie, zoals een vitaminetekort of hormonale onbalans. Lees hier welke oorzaken en oplossingen er zijn.

Lees verder

© 2022 AboutOurBrands