Kan gewichtsverlies ook haarverlies veroorzaken?

Stel je dit eens voor: je bent hard aan het trainen geweest en hebt hard gewerkt aan het snijden van calorieën met de hoop je streefgewicht te bereiken. Maar dan begin je te merken dat je haar er dunner uitziet dan vroeger.
Helaas zijn voor veel mannen en vrouwen gewichtsverlies en haarverlies aan elkaar gekoppeld. Geen paniek. Haarverlies is eigenlijk heel normaal na het verliezen van gewicht, vooral als je in korte tijd een aanzienlijk gewicht hebt verloren.
Blijf lezen om meer te weten te komen over het verband tussen gewichtsverlies en haarverlies en hoe dit te verhelpen.

De waarheid over gewichtsverlies en haarverlies

Zoals het oude gezegde luidt: "Je bent wat je eet." Haar bestaat uit eiwitten, dus het is belangrijk om veel vis, kip en andere vormen van eiwitten te eten voor sterk, gezond haar. Helaas eten veel mensen tijdens het dieet onvoldoende eiwitten om een gezonde haargroei te ondersteunen. Het lichaam beschouwt haar niet als een "must-have", dus het leidt je proteïne-inname eerst naar je vitale organen. Het resultaat? Mogelijk zie je meer haaruitval door je gewichtsverlies.

Deze tijdelijke vorm van haarverlies staat bekend als telogene effluvium. Gelukkig is haaruitval door gewichtsverlies meestal tijdelijk en zal het vaak weer teruggroeien als je weer voldoende eiwitten gaat eten.

vrouw met borstel en haaruitval

3 manieren om haaruitval na gewichtsverlies te verhullen

Dus het goede nieuws is dat je haar uiteindelijk zal teruggroeien. Maar wat moet je doen terwijl je wacht? Hier zijn een paar manieren om je haar nu dikker te maken terwijl je op resultaten wacht:

  1. Gebruik Toppik Building Hair Fibers om zichtbare gebieden, vooral rond de haarlijn en de kruin, dikker te maken. Werk af met Toppik Fiberhold Spray voor een volle bos haar, de hele dag.
  2. Breng een kleine hoeveelheid Toppik Hair Fattener op het haar aan en föhn het voor extra volume. Als je lang haar hebt, föhn je je haar ondersteboven om nog meer lift bij de wortels te krijgen.
  3. Gebruik een lichtgewicht conditioner zoals Toppik Hair Building Conditioner, die het haar hydrateert zonder het te verzwaren. Vermijd het aanbrengen van conditioner op de wortels, omdat dit gebied niet zoveel vocht nodig heeft en extra vocht het haar er alleen maar slap uit laat zien.

.

vrouw kijkt naar beneden met dunner wordend haar en gebruikt nog geen toppik

Haargroei na gewichtsverlies

Het duurt meestal ongeveer 3 tot 6 maanden voor haar om terug te groeien na het gewichtsverlies. Als je midden in een verandering van levensstijl bevindt of als je van plan bent om binnenkort een groot dieet te beginnen, zijn hier enkele manieren om haaruitval door gewichtsverlies te helpen voorkomen:

  • Probeer om meer geleidelijk af te vallen. De American Council on Exercise adviseert je dat je gezond kan af vallen van maximaal 1 KG per week.
  • Eet voldoende magere eiwitten om dunner wordend haar te voorkomen als gevolg van gewichtsverlies.
  • De meeste diëtisten raden aan om 0,36 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht te eten. Als je niet zeker weet hoeveel eiwit je eet, probeer dan je voedselinname te volgen met een dieetapp. je zal verrast zijn door de voedingswaarde van je dieet!
  • Zorg ervoor dat je veel volle granen, fruit en groenten eet die rijk zijn aan andere haar gezonde voedingsstoffen zoals ijzer, zink en vitamine C.
  • Voor een gemakkelijke manier om meer B-vitamines, ijzer, zink en vitamine C in je eetpatroon te krijgen, neem je Viviscal Haargroei Supplement om je lichaam te voorzien van de voedingsstoffen die het nodig heeft om de bestaande haargroei te bevorderen.

Vergeet niet: haaruitval veroorzaakt door gewichtsverlies is meestal tijdelijk. Maar als je haar niet binnen 3 tot 6 maanden begint terug te groeien, is het misschien tijd om je dokter te bezoeken om andere mogelijke oorzaken van haaruitval uit te sluiten.

vrouw met meetlat

* Deze verklaringen zijn niet geëvalueerd door de Food and Drug Administration. Dit product is niet bedoeld om een ziekte te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen.