Rozemarijnolie voor haargroei

Het is normaal om sceptisch te zijn over het gebruik van essentiële oliën voor de haargroei. Rozemarijnolie is echter uitgebreid onderzocht vanwege de voordelen voor het haar. We zullen je alles vertellen over de voordelen van het gebruik van rozemarijnolie voor de haargroei, komen met een recept voor een haarmasker, en geven je tips om het in je haarroutine te gebruiken.

Inhoud

> Glasheldere haarcijfers

> Voordelen van rozemarijnolie

> Zo gebruik je rozemarijnolie

> Recept Rozemarijn voorwasmasker

> Gebruik van het masker

> Drie extra haargroeitips

> Nieuwsbrief

Glasheldere haarcijfers

Er zijn veel onderzoeken gedaan naar rozemarijnolie voor de haargroei en de meeste resultaten waren positief. Hoewel het misschien niet iedereen helpt, heeft het gebruik van rozemarijnolie voor haargroei een behoorlijke hoeveelheid gegevens om dit te ondersteunen. In één onderzoek werd rozemarijnolie gebruikt bij muizen die last hadden van haarverlies door geïnduceerde testosteronbehandelingen. De resultaten? Van rozemarijnolie is bewezen dat het de haargroei op haarverliesplekken bij muizen helpt stimuleren.

Aromatherapie-oliën (inclusief rozemarijnolie) werden ook onderzocht bij patiënten met alopecia areata. Aromatherapie-oliën bleken effectiever te zijn voor de behandeling van deze haarziekte dan drageroliën. Een andere studie wees uit dat rozemarijnolie bijna net zo effectief was als minoxidil 2%.

Voordelen van rozemarijnolie

Rozemarijnolie heeft veel voordelen voor het ondersteunen van een gezonde haargroei. Rozemarijnolie is:

 • Ontstekingsremmend:
  Het kan een ontstoken hoofdhuid helpen kalmeren.

 • Antischimmel en antibacterieel:
  De olie is antibacterieel, wat gunstig kan zijn bij het verwijderen van roos.

 • Verzachtend:
  Stress kan problemen met betrekking tot haaruitval veroorzaken. De kalmerende geur van rozemarijnolie kan stressgerelateerd haarverlies helpen voorkomen (hoewel geen enkele studie deze bewering heeft bevestigd).

 • Huidbeschermend:
  Rozemarijnolie bevat carnosinezuur (een antioxidant), dat kan helpen beschermen tegen vrije radicalen en UV-schade kan voorkomen.

 • Bloedcirculatie stimuleren:
  Het bevordert een gezonde bloedcirculatie, wat helpt om je haarzakjes gezond te houden.

Rozemarijnolie kan stressgerelateerd haarverlies helpen voorkomen

Zo gebruik je rozemarijnolie

Er zijn een paar manieren om rozemarijnolie aan je haarverzorgingsroutine toe te voegen. Hier zijn enkele manieren om het op te nemen:

 • Meng het met je shampoo: Voeg een paar druppels rozemarijnolie toe aan je shampoo. Je kunt het toevoegen aan de fles en schudden om te mengen of toevoegen voordat je het op je hoofdhuid aanbrengt.
 • Gebruik als haarmasker voor het wassen: Voordat je je haar wast, gebruik je een hoofdhuidmasker met rozemarijnolie voor het wassen voor diepe inwerking.
 • Gebruik haarproducten gemaakt met rozemarijnolie: Als je een gevoelige hoofdhuid hebt, probeer dan producten te gebruiken die rozemarijnolie bevatten. Er zit meestal een lichtere dosis in commerciële haarverzorgingsproducten.

Recept Rozemarijn voorwasmasker

Het is het beste om rozemarijnolie te mengen met een dragerolie voordat je het op je hoofdhuid aanbrengt. Rozemarijnolie is op zichzelf krachtig en kan je hoofdhuid irriteren. Drageroliën, zoals kokos- of jojoba-olie, zijn dik en hydraterend voor de huid. Het verdunnen van rozemarijnolie met een dragerolie kan de potentie helpen verminderen. Als je een voorwasmasker voor de hoofdhuid wilt maken, probeer dan dit recept:

 1. Voeg zes tot negen eetlepels van een dragerolie naar keuze toe aan een kom. Als je kokosolie gebruikt, zorg er dan voor dat deze in vloeibare vorm is voordat je gaat mixen.
 2. Voeg een druppelaar vol (of ongeveer 15 druppels) rozemarijnolie toe aan je kom.
 3. Klop tot het gemengd is.
 4. Giet het mengsel in een schone lege druppelfles. Deze stap maakt het aanbrengen eenvoudiger.

Gebruik van het Rozemarijn masker

 1. Breng een paar druppels van het rozemarijnoliemengsel in kleine secties aan op je hoofdhuid.
 2. Masseer het masker in om de penetratie te stimuleren.
 3. Laat het rozemarijnoliemasker 15-20 minuten intrekken (of 's nachts als je geen irritatie ervaart).
 4. Was het mengsel uit met shampoo en spoel grondig uit.
 5. Conditioneer je haar zoals gewoonlijk.

Drie extra haartips

 1. Gebruik haarvezels: Wachten op haargroei kan langzaam zijn en je onzeker laten voelen. Terwijl je in een haargroeifase zit, gebruik je Toppik Hair Building Fibers om je haar er natuurlijk dik en vol uit te laten zien. Ze zijn statisch geladen waardoor ze zich aan je haar kunnen hechten, waardoor een natuurlijke look ontstaat die blijft zitten tot je je haar wast. Toppik Hair Building Fibers zijn een geweldige oplossing om direct het uiterlijk van dikker, voller haar te creëren. Hoewel het geen permanente haarvezels zijn, gaan ze wel lang mee. Indien correct aangebracht, blijven Toppik Haarvezels in het haar totdat je opnieuw wast.
 2. Gebruik accessoires van zijde of satijn: Haaraccessoires van zijde of satijn kunnen je haar helpen beschermen tegen schade door wrijving.
 3. Dieet: Je haar is gemaakt van eiwitten, dus het eten van een eiwitrijk dieet helpt je lokken sterk en gezond te houden.

Nieuwsbrief

Toppik heeft een superhandige nieuwsbrief die je, gratis en regelmatig, in je mailbox ontvangt. Je bent daarmee altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van haar, huid en verzorging, beschikt over de snelste weg naar ons volledige assortiment en kunt als eerste gebruik maken van de vele kortingsacties door het jaar heen. Acties die niet-leden pas veel later ontvangen. Vul snel je e-mail adres in en mis geen voordeel meer!