9 volumegevende haarhacks voor plat haar

“Waarom is mijn haar zo plat?” Dat is een van de meeste gestelde vragen die we hier bij Toppik krijgen. Als je last heeft van plat haar, hoef je je geen zorgen te maken. We hebben enkele eenvoudige stylingtechnieken die slap haar kunnen verjongen voor volumineuze, weelderig ogende lokken. Blijf lezen om onze beste haarhacks voor plat, levenloos haar te leren kennen.

Waarom heb ik levenloos haar?

Heb je wel eens het gevoel dat je haar te zacht en slap is? Het kan zijn dat je fijn haar hebt. Fijn haar heeft strengen die een kleinere diameter hebben dan andere haartypes. Omdat ze minder ruimte innemen, hebben fijne lokken de neiging er plat en levenloos uit te zien. Fijn haar heeft de neiging gemakkelijk vettig te worden, wat kan bijdragen aan de uitstraling van slap haar. Het goede nieuws? Fijn haar is makkelijker te stylen dan grof haar, en fijn haar kan de droogtijd van je haar drastisch verkorten.

Maar zonder de juiste styling kan fijn haar plat haar betekenen. Gelukkig kun je een paar eenvoudige tips volgen om deze staat van futloos haar om te keren!

Volumegevende stylingtips voorvoor dun, futloos haar:

1. Kies een lichtgewicht conditioner

Veel haarconditioners zijn eigenlijk te zwaar voor gebruik op fijn haar, waardoor je vettig en futloos haar kunt krijgen, zelfs als je haar schoon is. Daarom is het zo belangrijk om een conditioner te gebruiken die speciaal is samengesteld voor fijn haar. Deze zachte formule zorgt voor het nodige vocht zonder extra gewicht. Voor maximaal volume brengt je conditioner alleen aan vanaf oorhoogte tot aan de punten.

2. Ontwarren als een professional

Niet alleen zijn klitten vervelend, maar het proces van het ontwarren van knopen kan je fijne haar beschadigen. Sla het ontwarringsproces helemaal over met deze trucs om te voorkomen dat het gemakkelijk verwarde platte haar in de war raakt:

  • Bescherm het haar tegen klitten tijdens je slaap door het in een beschermende haarstyle te dragen, zoals een losse topknoop of vlechten.
  • Vermijd haarproducten die alcohol bevatten, omdat deze het haar kunnen uitdrogen en het vatbaarder kunnen maken voor klitten.
  • Houd een kleine haarborstel in je tas om onderweg te ontwarren.
  • Draag op winderige dagen een beschermende haarstyle.

Als je haar toch in de war raakt, gebruik dan de juiste ontwartechniek om schade te voorkomen. Om het haar goed te ontwarren, gebruik je een kam met wijde tanden en borstel je het haar voorzichtig, beginnend bij de punten en langzaam naar boven toe.

3. Föhn de wortels ondersteboven

Door je haar ondersteboven te föhnen, creëer je meer volume bij de wortels door je haar te ‘trainen’ om iets omhoog te steken in plaats van plat te vallen. Bespuit vochtig haar met een hittebeschermer en gebruik vervolgens een föhn om het haar ruw ondersteboven te drogen. Zodra het haar bijna droog is, gebruikt u een ronde borstel en een lage temperatuurstand om het haar op zijn plaats te krijgen.

4. Laat je knippen

Lang haar weegt de strengen, waardoor ze aan je wortels trekken en plat haar veroorzaken. Knip in de salon een paar extra centimeters af om futloos haar direct volume te geven en eventuele droge gespleten haarpunten te verwijderen. Vraag uw kapsel om een kapsel voor fijn haar, waardoor uw fijne haar er dikker en volumineuzer uitziet.

5. Wees voorzichtig met producten

Gladmakende serums en stylingoliën zijn geweldig om de puntjes te beschermen en kroeshaar te voorkomen. Als deze producten echter te zwaar zijn, kunnen ze de wortels verzwaren, wat resulteert in plat haar. Voor het beste resultaat breng je deze haarstylingproducten aan vanaf het midden van de lengte tot aan de punten. En kies voor lichtgewicht leave-ins en serums zoals bijvoorbeeld Viviscal Hair Thickening Serum.

6. Probeer rollen

Die rollers lijken misschien ouderwets, maar ze zijn eigenlijk een industriegeheim om grote, veerkrachtige golven te krijgen. Nadat je je haar hebt gekruld, wikkel je je krullen om klittenbandrollers en laat je ze zitten terwijl je krullen afkoelen. Haal na ongeveer 20 minuten de rollers eruit en geniet van het extra volume bij je wortels.

7. Experimenteer met droogshampoo

Droogshampoo is niet alleen geweldig voor het absorberen van extra olie (wat een groot probleem kan zijn voor fijn haar), het is ook een geweldig hulpmiddel om textuur en body aan futloos haar toe te voegen. Sproei de droogshampoo in de wortels, droog met een snelle föhnstoot en borstel het vervolgens uit om volume toe te voegen en het platte haar op te tillen.

8. Gebruik Toppik Hair Fibers

Een andere geweldige manier om volume aan je haar toe te voegen is door dunne of dunner wordende gebieden te bedekken, wat kan worden bereikt met haarvezels.

Toppik Hair Fibers, gemaakt van keratine-eiwit, hechten zich aan het haar door middel van een elektromagnetische lading, verbergen eventuele dunner wordende gebieden en zorgen ervoor dat het haar er voller en dikker uitziet.

Ze komen los als je je haar wast met shampoo, waardoor het aanbrengen eenvoudig en effectief wordt.

9. Wissel van Kapsel

Het wisselen van je kapsel is een van de gemakkelijkste manieren om volume toe te voegen aan plat haar. Als je je haar elke dag op dezelfde manier stylet, wordt je haar ‘getraind’ om op een bepaalde manier te vallen. Wanneer je van kapsel wisselt, valt het haar tegen de manier waarop het is getraind om te groeien, waardoor er meer volume aan de wortels ontstaat.

Nieuwsbrief

Toppik.nl stuurt zo nu en dan een superhandige nieuwsbrief die je gratis in je mailbox ontvangt.

Je bent daarmee altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van haar, huid en verzorging, en je kunt als eerste gebruik maken van de vele kortingsacties door het jaar heen. Acties die niet-leden pas veel later of nooit ontvangen.

Vul snel je e-mail adres in en mis geen voordeel meer!