Wat is de beste haargroei routine?

Je haar laten groeien kost tijd en geduld. Gelukkig zijn er gewoontes die je kunt toepassen om je haar sneller en sterker te laten groeien. Het omvat het toevoegen van een paar dagelijkse en wekelijkse rituelen en het vermijden van bepaalde slechte gewoonten.

Blijf lezen om meer te weten te komen over de beste haargroei routine.

Inhoud

> De beste haargroei routine in 5 stappen

> 1. Probeer haarolie

> 2. Focus op voeding

> 3. Wees lief voor je haar

> 4. Draag beschermende kapsels

> 5. Ga regelmatig naar de kapper

> Vermijd deze 3 dingen in je haargroei routine

> 1. Haarkleuring en haarbleken

> 2. Warmte styling

> 3. Overmatig stress

> Haaruitval direct verbergen

> Nieuwsbrief

De beste haargroei routine in 5 stappen

1. Probeer haarolie

haarolie voor je haar

Haarolie is een krachtig en natuurlijk haarregime om de haargroei te bevorderen. Het kan helpen bij het beheersen van roos, talg en bloedcirculatie en biedt tegelijkertijd bescherming. De voordelen zijn echter afhankelijk van het type olie dat je gebruikt.

Haarolie kan worden gedaan op je hoofdhuid en je haarlokken. Als je droog haar hebt, probeer dan een kokosoliemasker om je hoofdhuid te hydrateren en je lokken glad te strijken. Als je last hebt van ophoping of ontsteking, meng dan rozemarijnolie met een dragerolie en masseer het in je hoofdhuid voordat je gaat douchen.

2. Focus op voeding

Een goed uitgebalanceerd dieet is noodzakelijk en zou deel moeten uitmaken van je dagelijkse routine voor de haargroei. Eiwit-, vitamine- of mineraaltekorten kunnen leiden tot haaruitval. Bewust zijn van je dieet kan de haargroei helpen verbeteren.

Concentreer je op een eiwitrijk dieet en zorg ervoor dat je vitamine C, D, B12, biotine, zink en ijzer binnenkrijgt. Gelukkig kunnen de meeste van deze voedingsstoffen via je voeding worden opgenomen. Maar als je denkt dat je een tekort hebt, overleg dan met een arts over het nemen van supplementen. Goede supplementen voor haargroei bevatten 1 of meerdere vitamine die hierboven genoemd zijn, bijvoorbeeld de supplementen van Viviscal.

3. Wees lief voor je haar

wees lief voor je haar

Zacht en geduldig zijn met je haar kan een groot verschil maken in je haargroei reis.

Ga langzaam en wees bewust bij het omgaan met je haar. Vertraag bij het borstelen van je haar en begin bij je punten om breuk te verminderen. Gebruik satijnen of zijden kussenslopen om wrijvingsschade te verminderen. Zet je haar niet in strakke kapsels en probeer te voorkomen dat je je haar borstelt als het nat is.

4. Draag beschermende kapsels

Je haar kan er nog steeds stijlvol uitzien en tegelijkertijd beschermend en zacht zijn. Strakke kapsels of slapen met rollers kan ervoor zorgen dat het haar breekt of de follikels verzwakken. Het nemen van lossere stijlen kan je haar helpen beschermen.

Probeer in plaats van strakke vlechten eens lossere vlechten die je hoofdhuid niet belasten. Kies in plaats van hoge paardenstaarten voor lage paardenstaarten die minder aan je haar trekken. Vermijd slapen met strakke rollers en probeer in plaats daarvan satijnen hitteloze krulspelden.

5. Ga regelmatig naar de kapper

Je haar knippen klinkt misschien contra-intuïtief, maar regelmatig trimmen zal je haar helpen gezond en sterk te worden. Het helpt ook gespleten haarpunten en haarbreuk te verminderen.

Voor een gezonde haargroei knip je je haar om de drie tot vier maanden.

Vermijd deze 3 dingen in je haargroei routine

1. Haarkleuring en haarbleken

Het vermijden van bleken en chemische behandelingen is noodzakelijk voor elk haargroei regime. Bleekmiddel en andere chemicaliën kunnen je haarschubben openen, waardoor de haarschacht verzwakt.

Wanneer je wortels beginnen te groeien, probeer dan in plaats daarvan Toppik Hair Building Fibers te gebruiken. Gebruik ze voor het bijwerken van de wortel tussen kleuringen en om dunner wordend haar te verbergen. Ze vermengen zich met bestaande haarlokken om haaruitval te verbergen en het haar er dik en vol uit te laten zien.

2. Warmte styling

Vermijd hitte styling

Warmtehulpmiddelen kunnen je lokken uitdrogen, waardoor ze broos en kwetsbaar worden. Het kan ook het vermogen van je haar om vocht vast te houden na verloop van tijd beschadigen.

Gebruik in plaats daarvan warmteloze stylingtools. Zachte haarrollers of hitteloze krulspelden kunnen prachtige krullen maken zonder schade door hitte. Of laat je haar gewoon naturel gaan!

3. Overmatig stress

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het vermijden van stress is cruciaal voor de haargroei. Stress is in verband gebracht met haaruitval, dus het beheersen van je stress is noodzakelijk voor elke haargroei routine.

Pas een paar technieken voor stressbeheersing toe in je dagelijks leven. Probeer meditatie, yoga, aromatherapie en ademhalingsoefeningen. Zorg ook dat je voldoende slaapt.

Haaruitval direct verbergen

Een goede haargroei routine kost tijd. Een haar groeit gemiddeld een centimeter per maand dus het kan even duren voor je haaruitval vermindert en je weer een volle bos haar hebt.

Tijdens je haargroei routine kan je voor direct resultaat Toppik Hair Fibers gebruiken. Deze haarvezels vullen je haar direct op waardoor het er vol en dik uitziet. Toppik Hair Fibers zijn niet schadelijk voor je haar en kan je dus gewoon toepassen in je haargroei routine.

Nieuwsbrief

Toppik heeft een superhandige nieuwsbrief die je, gratis en regelmatig, in je mailbox ontvangt. Je bent daarmee altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van haar, huid en verzorging, beschikt over de snelste weg naar ons volledige assortiment en kunt als eerste gebruik maken van de vele kortingsacties door het jaar heen. Acties die niet-leden pas veel later ontvangen. Vul snel je e-mail adres in en mis geen voordeel meer!