Voller haar krijgen: wie wil dat nou niet?

De tijd dat een kaalgeschoren hoofd onder jongeren massaal in de mode was, duurde maar even. Tegenwoordig geven we toch vooral de voorkeur aan een volumineuze coupe. We zetten de tips en tricks om je haar voller te laten ogen dan het in werkelijkheid is voor je op een rijtje.

Zo was je je haar

Less is more. Styling- en verzorgingsproducten zijn reuze handig, maar je moet weten hoe, wanneer en hoe vaak ze te gebruiken. Te veel gel, mousse en spray duwt het haar omlaag, verzwakt je punten en haalt het model eruit. Je stylingroutine begint al bij het wassen van je haar. In de zomer net wat vaker dan in de winter, omdat het vocht uit transpiratie je haar vettig maakt. Iets wat je wilt vermijden bij het creëren van meer volume.

Na het wassen, masseer je je haar in de haarlijn, gevolgd door föhnen met een ronde borstel bij steil haar en rollende borstels of een föhn met diffuser bij krullend haar. Lees hier een uitgebreide routine voor meer haargroei.

Behandeling van verschillende haartypes

Wanneer je kiest voor lange lokken, dan kun je dynamiek creëren door je kapsel uit laagjes op te bouwen. Het is bij een aanzienlijke lengte überhaupt aan te raden om zo nu en dan van haarstijl te veranderen, om zo haarbreuk te voorkomen.

Het zogenaamde ‘normale haar’ kan veel hebben, maar wordt niet blij van een te warme stand van je haardroger. Wil je drogen en modelleren, kies dan voor de gulden middenweg. Ook bij vet haar. Warme apparaten -en zelfs te heet water- verhoogt de talgproductie en kan de hoofdhuid beschadigen.

Beschadigd en gekleurd haar

Wanneer je kampt met beschadigd haar, trek dan niet aan natte plukken en wees voorzichtig met het gebruik van je haardroger. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken. Je haar sjiek verzorgen? Kies dan eens voor vlechtjes of een knot.

Wanneer je regelmatig je haar kleurt, dan is een haarmasker aan te raken. Minimaal eens, maximaal tweemaal per week. Het proces van kleuren opent de haarstructuur, het masker maakt de beschermlaag opnieuw mooi glad en dus makkelijker in model te brengen. Let op met overmatig zonnen, chloor en zout water. Dit tast je haar aan.

Inhammen en ander haarverlies

Volume of geen volume, veel mensen moeten er na hun twintigste of dertigste toch aan geloven: haarverlies. Dit kan een erfelijke oorzaak hebben, een medische, hoe dank ook: de haargrens trekt zich steeds verder terug. Vaak is dit het eerst te zien aan inhammen, links en rechts op het hoofd, en vervolgens op een dunnere ‘bezetting’ midden op het hoofd.

Hoe kun je het haar weer voller maken en met een voller kapsel voor de dag komen? Waar wordt het, op het oog, dichtbegroeider van en hoe krijg je meer volume in je haar? De producten van Toppik kunnen een belangrijke rol spelen in het creëren van een groter en aanweziger kapsel. We zetten een aantal bruikbare tips voor je op een rij.

Haar uit een busje

De snelste manier om het euvel te verhelpen, is het gebruik van Toppik Hair Fibers. Minuscule haartjes, in negen kleuren, die zich aan je eigen haar hechten, dankzij hetzelfde eiwit dat het lichaam aanmaakt. Kale plekken kunnen zodoende in slechts luttele seconden worden gecamoufleerd en ze blijven ook nog eens stevig zitten. In weer en wind, tot aan je volgende wasbeurt. De nevel van onze Fiberhold Spray bevorderd de verbinding en is waterafstotend.

De fibers worden aangebracht door deze zachtjes over de te behandelen plekken te strooien of, met behulp van de Toppik spray Applicator, middels een ponsje op het haar te spuiten. Maak gebruik van de Hairline Optimizer voor nauwkeurig resultaat. Ook te verkrijgen in een Duo- en Perfecting Toolkit verpakking.