5 belangrijke survival tips voor Black Friday!

Vrijdag 23 november is het weer zover, Black Friday. Maar wat is het nou eigenlijk , en vooral, hoe overleef je het!

Lees verder om 5 cruciale tips te leren die je helpen door wat de drukste winkelweek van het jaar is geworden.
(Hint: Wij doen ook mee!)

Wat is Black Friday precies?

Black Friday is de vrijdag na Thanksgiving en geeft meestal het officiële begin van het kerstinkopenseizoen aan. Wat dat betekent is dat bijna elke grote winkelketen zijn deuren zal openen voor klanten die de beste deals willen. Het is een dag opgebouwd rond kortingsbonnen, deals, promoties en verkoop, en het is geregistreerd als de drukste winkeldag van het jaar sinds 2005.

De term Black Friday is ofwel een verwijzing naar de grote verkeersdrukte op deze dag, ofwel naar de suggestie dat pas op deze dag retailers zwarte cijfers zouden schrijven over het lopende boekjaar.

black friday opening

Afhankelijk van de verkoper kan de verkoop van Black Friday starten in de vroege ochtenduren of soms zelfs een paar dagen ervoor en het meest eindigen op de laatste dag van de maand. Dit is natuurlijk zo, dat retailers nog een andere promotieperiode kunnen adverteren, zij het voor slechts één dag: Cyber Monday.

Tips en trucs: Hoe Black Friday te overleven

Als je denkt dat je nonchalant uit bed kunt stappen en naar een winkel kunt gaan op een dag als Black Friday, zul je waarschijnlijk achterblijven in het stof van degenen die 's nachts kampeerden om die grote tv te krijgen voor € 50,-. Of je nu van de spanning houdt, de beste deals wilt, of gewoon wilt zien waar al het gedoe om draait, je hebt een strategie nodig. We zijn hier om 5 belangrijke tips te geven voor het plannen van jouw Black Friday shoppingtrip.

Tip 1: Doe je onderzoek

Alleen geïnteresseerd in elektronica? Of schoonheidsproducten? Misschien concentreer je je alleen op één specifieke winkel. Het gaat erom dat je de focus verkleint en je concentreert op precies wat je nodig hebt. Als je van te voren onderzoek doet, bespaart het je hoofdpijn als je verloren rondloopt tijdens het winkelen. Het geeft je ook de tijd om de verschillende promoties te bekijken die horen bij de winkel of items die je wilt kopen voordat je aankomt.

Tip 2: Maak kennis met de promoties

Als je eenmaal je onderzoek hebt gedaan, is de volgende stap het uitzoeken hoe je al je boodschappen in de gegeven tijdsperiode gaat doen. Sommige winkels bieden bijvoorbeeld hun promoties de dag voor Black Friday aan, terwijl sommigen bonuscoupons of -beloningen geven om vroeg naar de winkel te gaan. Als je weet wanneer je promotie begint en eindigt, kan je de dag in kaart brengen en realistische doelen stellen waaraan je kan voldoen. Vergeet niet, wees strategisch!

Tip 3: Neem een vriend mee

Deze is eenvoudig genoeg. Black Friday is een chaotische dag en soms is het een beetje makkelijker als je een vriend bij je hebt. Niet alleen kunnen ze je helpen je stressniveau onder controle te houden, ze kunnen ook helpen bij het controleren van items uit je boodschappenlijst. Twee is altijd beter dan één, en we weten dat je ons later zult bedanken als je herinneringen ophaalt aan een collega Black Friday-overlevende over de dag met koffie, lunch of een drankje!

Tip 4: Ken je grenzen

Zelfs de best voorbereide mensen zullen het moeilijk hebben om te besteden wat ze van plan waren te besteden op Black Friday. Alle kortingen, beloningen en gratis cadeaus kunnen ertoe leiden dat iemand in de schulden raakt en veel meer koopt dan de feestgeschenken die hij of zij op het punt stond te kopen. Het belangrijkste dat je kan doen, is een budget voor jezelf instellen. Tegen die tijd weet je al wat de prijzen zijn voor alles wat je wilt kopen, dus de volgende stap is om een lijst te maken voor wie je cadeaus koopt en zich aan dat budget te houden. Als je iemand bent die graag te veel uitgeeft, is het misschien een truc om alleen contant geld mee te nemen voor je Black Friday-aankopen. Door dit te doen, kun je de limieten die je voor jezelf hebt gesteld eren, omdat je niet meer kunt uitgeven dan je hebt, zelfs als je er zin in hebt.

Tip 5: Lees de kleine lettertjes

Vergeet deze laatste stap niet voordat je uitcheckt. Black Friday heeft een hoop geweldige verkopen, maar als je om een of andere reden een product moet retourneren, lees dan eerst de kleine lettertjes. Soms zullen winkels een product zo veel korting geven dat ze zelfs geen retouren op het product toestaan, of zullen ze alleen retouren binnen een bepaald aantal dagen toestaan (soms zelfs uren!). Als je er zeker van bent dat je op de hoogte bent van dit beleid, zorg je ervoor dat je niet bedrogen voelt zodra je thuiskomt na een volledige dag vol winkeltjes.

Een preview van Toppik's Black Friday uitverkoop

Vanaf maandag 19 november geven we je de gave van perfect haar voor de feestdagen. Denk aan volume, glans en voedende producten die je haar helpen versterken en beschermen. Zorg ervoor dat je maandagochtend onze Facebookpagina en de website checkt, zodat je als eerste onze Black Friday-actie kunt kopen!

En nu dat je een professional bent voor het winkelen op Black Friday, vergeet Cyber Monday op 26 november dan ook niet.
Wij hebben ook een speciale deal tijdens Black Friday, en die trekken we door tot en met Cyber Monday!

Blijf op de hoogte

Als je als eerste op de hoogte wilt zijn van nieuwe berichten op onze Toppik Blog en nieuwe acties, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief onderaan de pagina!
(Hint: Misschien ontvang je dan een nog betere Black Friday deal in je mailbox dan we op de website hebben staan)