8 kapsels voor mannen met een terugtrekkende haarlijn

Het vinden van het juiste kapsel voor een terugwijkende haarlijn kan lastig zijn. Soms lijkt het alsof geen kapsel werkt, of je zou bang moet zijn dat het knippen van je haar je haarlijn nog verder zal doen afnemen. Maak je geen zorgen, wij helpen je verder.

Nooit meer wakker liggen door inhammen

Kunnen kapsels teruglopende haarlijnen veroorzaken? Het korte antwoord is nee, kapsels zorgen er niet voor dat een haarlijn zich terugtrekt. Door je haar te knippen, worden alleen de haarlokken getrimd en je follikels niet aangetast. Dit betekent dat je haar blijft groeien. Kapsels zelf veroorzaken geen terugtrekkende haarlijn. Het gaat erom voor welke coupe je kiest om het mooiste resultaat te bereiken. Daarom deze lijst met enkele van de best werkende haarlijnkapsels voor mannen.

Strakke kapsels kunnen uw haarzakjes echter permanent beschadigen en resulteren in een terugwijkende haarlijn. Probeer strakke kapsels zoals knotjes of paardenstaarten te vermijden wanneer je haarlijn begint terug te trekken. Dit zijn de 8 beste kapsels voor mannen met een terugtrekkende haarlijn.

Clean shave

Kapsels voor terugtrekkende haarlijn

Opzettelijk glad scheren is een goede oplossing voor een terugtrekkende haarlijn. Als je haarlijn aanzienlijk is teruggetrokken of als je dun haar hebt, dan stellen we voor hiervoor te gaan. Een gladde scheerbeurt kan ook voor balans zorgen als je gezichtshaar hebt.

Short High Fade Haircut

Kapsels voor terugtrekkende haarlijn

Een korte hoge fade brengt de aandacht naar boven en laat het haar bovenop je hoofd er voller uitzien. Het creëert een pompadour-effect, wat afbreuk kan doen aan een terugwijkende haarlijn. De vervaging is geleidelijk, beginnend in de nek en doorgaand naar je slapen, waarbij de lengte bovenaan blijft.

Undercut

Kapsels voor terugtrekkende haarlijn

Net als de korte hoge fade, is de ondersnit kort aan de zijkanten en achterkant, waardoor de lengte aan de bovenkant behouden blijft. Daarentegen is een ondersnit één lengte aan de zijkanten en achterkant in plaats van een geleidelijke vervaging. Een korter kapsel aan de zijkanten en achterkant kan de indruk wekken van een meer prominente haarlijn.

Fauxhawk

Kapsels voor terugtrekkende haarlijn

Een fauxhawk voegt lengte toe aan de bovenkant en is een goed kapsel voor terugwijkende haarlijnen met weduwenpieken. Het haar naar boven en naar voren stylen kan helpen om de piek te verbergen en je haar er meer getextureerd uit te laten zien. Om dit kapsel te krijgen, knip je de zijkanten korter dan de bovenkant. Stijl vervolgens de lengte recht bovenop, zodat er een driehoekige punt ontstaat.

Buzz Cut

Kapsels voor terugtrekkende haarlijn

Net als bij glad scheren, is een korte buzz-cut een onderhoudsarme manier om een terugwijkende haarlijn te verbergen. Door wat haar achter te laten, is het niet zo dramatisch als een gladde scheerbeurt. Dit kapsel kan er ook voor zorgen dat je kaaklijn prominenter lijkt.

Longer Cut

Kapsels voor terugtrekkende haarlijn

Het kan contra-intuïtief klinken om voor een langer kapsel te gaan met een terugwijkende haarlijn. Zullen langere kapsels niet de aandacht vestigen op je haarlijn? Nee, hoor. Deze kunnen helpen de piek te verbergen en een terugwijkende haarlijn te verbergen. Zorg dat je zoveel mogelijk lengte aan de bovenkant houdt en laat het haar naar voren vallen. Een andere optie is om je lange haar glad te strijken. Dit zal helpen om het rond je slapen voller te laten lijken.

The Regulation Cut

Kapsels voor terugtrekkende haarlijn

De gereguleerde snit is een minimale snit in militaire stijl die kort is aan de bovenkant en taps toelopend aan de zijkanten. Deze snit is vergelijkbaar met een ondersnit, waarbij de bovenkant meer lengte heeft en de zijkanten naar beneden zijn bijgesneden. Het gereguleerde kapsel is echter korter aan de bovenkant, waardoor het minder onderhoud vereist dan een ondersnit.

Comb Over

Kapsels voor terugtrekkende haarlijn

Hoewel de comb-over een slechte reputatie heeft, kan het flatterend zijn als het goed gestyled is. Als je haar aan de bovenkant erg dun is, is deze stijl misschien niet de beste, maar het kan een geweldig kapsel zijn om de piek te verbergen. Concentreer je op je haar dat boven je slapen is en scheid het allemaal opzij. Het is een subtiele stijl die je haar volume kan geven.

Hair Fibers

De beste manier om je terugtrekkende haarlijn er voller uit te laten zien, is door Hair Building Fibers op het haar aan te brengen. (Nog makkelijker met de Toppik Hair Perfecting Tool Kit). Ze zijn gemaakt met hoogwaardige, natuurlijk verkregen keratine-eiwitten die bijna identiek zijn aan mensenhaar.

Om je haarlijn te verbergen, brengt je de vezels rechtstreeks aan op de haarlijn met behulp van de Hairline Optimizer-tool. Dep zachtjes over het haar om de vezels te verspreiden en werk af met de FiberHold Spray. Lees hier hoe lang haarvezels meegaan.