Perfectioneer je Baardverzorging routine

De meeste mensen gaan ervan uit dat baarden relatief onderhoudsvrij zijn. Zeker, ze kunnen behoorlijk makkelijk zijn als je van de nonchalante look houdt.
Maar als je een nette, aantrekkelijke, gezond uitziende baard wilt, moet je toch wat extra werk doen.

Blijf onze blog lezen voor het verzorgen van baarden om te leren hoe je een baardverzorging routine op de juiste manier kunt uitvoeren.

De Ultimieme Baardverzorging routine

Was je baard

Het reinigen van je baard is essentieel om overtollig vuil en talg weg te wassen dat de huid onder je baard kan irriteren. Daarom raden we aan om je baard meerdere keren per week te wassen.

Maar je kunt niet zomaar zeep gebruiken. Een zachte gezichtsreiniger of zelfs een shampoo zal het werk doen zonder dat je gezichtshaar uitdroogt.

Maak je baard nat, knijp een klein beetje product in je hand en breng het aan op je gezicht. Werk het product voorzichtig door je baard en masseer de huid eronder en spoel vervolgens grondig.

Man wast baard

Conditioneer je baard

Net als het haar op je hoofd heeft je baardhaar wat extra TLZ (je weet wel, Tederheid, Liefde en Zorg) nodig om het gezond en gehydrateerd te houden.

Breng na de shampoo een conditioner aan op de baard en laat het een minuut of twee zitten terwijl het product zijn magie uitwerkt. Grondig spoelen om acne-uitbarstingen op de onderliggende huid te voorkomen.

Breng olie aan

Het belangrijkste product in je baardverzorging routine is een hoogwaardige baardolie. Dagelijkse slijtage kan je gezichtshaar broos maken, dus je moet elke dag een baardolie aanbrengen als je uit de douche stapt om jouw baard zacht te houden. Zie het als een leave-in conditioner, maar dan voor je baard.

Doe enkele druppels olie in je handen en breng dit je met je vingertoppen aan op je baard. Kortere baarden vereisen 3 of 4 druppels baardolie, terwijl langere baarden wel acht druppels baardolie nodig hebben voor voldoende vocht. Nadat je je vingertoppen door je baard hebt gehaald, gebruik je een stevige borstel om het product gelijkmatig te verdelen.

Je kan de hele dag door baardolie aanbrengen als je denkt dat je baard wat extra vocht nodig heeft.

Het merk Clubman Pinaud is hiervoor onze aanrader. Clubman is gespecialiseerd in baardproducten en heeft ook een geweldige baardolie.

Trimmen

Als je je baard gaat knippen, is dit het moment om het te doen! We raden aan om je baard om de week een trim te geven. Regelmatig trimmen helpt om breuk en gespleten haarpunten te voorkomen. Bovendien is het essentieel om ervoor te zorgen dat je baard er netjes en verzorgd uitziet.

baard van man wordt getrimd

Stylen

Als je baard er onrustig uitziet, kun je een baardbalsem gebruiken om je baard glad te maken en vorm te geven. Je kunt zelfs een föhn gebruiken om je haar glad te maken! Gebruik dan Toppik Hair Building Fibers om alle dunne delen van je baard te vullen en hem voller te laten lijken.

Vervang de bovenkant van de dop op de Toppik-vezels met de Toppik Spray Applicator. Spray de vezels vervolgens op hun plaats. Je kan ook de Toppik Hairline Optimizer gebruiken om een natuurlijk ogende lijn langs de randen van je baard te creëren.

Om je look af te maken, spuit je een klein beetje Toppik Fiberhold Spray. Terwijl vezels statisch geladen zijn en zich aan je baard zullen hechten, biedt de Fiberhold Spray een mooie, natuurlijk ogende afwerking en helpt het je vezels om nog langer in te blijven.