Wat zijn Microlocks?

Ben je geïnteresseerd in het krijgen en goed onderhouden van microlocks? Lees dan snel verder en ontdek hoe je jouw kapsel het best modelleert.

Leer hoe je gemakkelijk de overgang maakt en snelle of juist uitgebreide manieren hanteert om je haar te stylen.

Een veelzijdig, duurzaam, lichtgewicht kapsel voor krullend haar

Microlocks zijn een kleinere, lichtere versie van dreadlocks. Ze zijn een goede optie voor iedereen die een dreadlock-look wil bereiken, maar er de voorkeur aan geeft om de massa eruit te halen. Microlocks zijn veelzijdiger en gemakkelijker te stylen. Bovendien kost je het je minder om ze te onderhouden.

Hoe stap je over op microlocks?

Overstappen van traditionele locks naar microlocks kan een lang proces zijn. Wees voorbereid op de te nemen stappen. Afhankelijk van de dichtheid van je traditionele locks, moet je ze misschien knippen en opnieuw beginnen. Voordat je tot deze rigoureuze stap overgaat, is het eerst raadzaam je haar 10 tot 15 minuten in water te laten weken en een zuiverende shampoo voor je hoofdhuid te gebruiken. Vervolg met een diepe conditioneringsbehandeling om het haar te verzachten en glad te maken.

Vervolgens haal je je bestaande locks uit elkaar. Begin daarbij vanaf de onderkant en ga voorzichtig te werk met de staart van je kam of de dunne tanden hiervan. Eenmaal los en vrij, kun je beginnen met het modelleren van je microlocks.

Om over te stappen op doe-het-zelf microlocks, neem je twee locks tegelijk en maak je een streng met twee twists. Bind of knoop ze vervolgens aan de onderkant aan elkaar en vergrendel de gedraaide lokken door het uiteinde van je haar door het haar bij de wortel te halen. Overweeg het gebruik van een in elkaar grijpende tool om het inrijgen van je haar te vergemakkelijken.

Hair Fibers ondersteunen microlocks

Hoe onderhoud je microlocks?

Onderhoud is eenvoudig voor microlocks. Wassen is essentieel om productophoping te voorkomen en helpt het rijpingsproces te versnellen. Draai of vergrendel opnieuw om de vorm te behouden. Afhankelijk van hoe snel je haar groeit, moet je dit mogelijk elke vier tot acht weken doen.

Beschadigen microlocks je haar?

Bij goed onderhoud zijn microlocks veilig voor je haar. Het draaien kan echter breuk veroorzaken als je dun haar hebt. Het is essentieel om je uiteinden te conditioneren en te oliën om wrijvingsschade te verminderen. Trek zo min mogelijk aan je haar. Ook dit kan de haarzakjes verzwakken en breuk bij de wortels veroorzaken.

Ten slotte kunnen microlocks een ijlheid op uw hoofdhuid creëren. Je kunt dit verbergen door Toppik Hair Building Fibers en bijbehorende Fixeersprays te gebruiken. Ze gaan naadloos samen met bestaande haarlokken, waardoor het haar er direct dikker en voller uitziet. Speciaal voor de mannen: lees ook eens deze blog over de 8 beste kapsels bij een terugtrekkende haarlijn.

5 microloc-stijlen?

  • Top Bun: Dit is een uitstekende stijl voor lang haar. Til je haar op tot boven je kruin en zet het vast in een paardenstaart met een grote haarband. Trek vervolgens je haar opzij en wikkel het samen met een haarnetje. Sleep het haarnetje in een cirkelvorm en zet het vast met een schuifspeld.
  • Paardenstaart: Dit is een onderhoudsarm kapsel dat geschikt is voor lang haar. Trek je haar op tot de gewenste hoogte en zet het vast met een grote haarband.
  • Half Updo: Dit is een goede optie als je korte of middellange microlocks hebt. Snijd het bovenste deel van je haar af en trek het in een losse paardenstaart. Of je kunt het in een ronde knot trekken voor een steviger houvast.
  • Twisting Style: Dit eenvoudige kapsel is ook geweldig voor kortere haarlengtes. Neem een ​​kleinere haarlok aan één kant van je hoofd, draai je lokken een paar keer rond en zet ze dan vast met een speld. Je kunt er meerdere maken of er één aan de zijkant laten.
  • Space Buns: Dit is een volledige updo-optie voor korte of halflange haarlengtes. Deel je haar in het midden en trek elke kant omhoog in de bovenste paardenstaarten. Pak dan de uiteinden van je haar vast en draai en trek ze onder waar je haarband zit om kleine knotjes te maken.