Welke kleur laat het haar er dikker uitzien?

Voor degenen onder ons met fijn, dun haar, verandert een nieuwe haarkleur niet alleen je hele look. Een goede haarkleur voor fijn haar kan dunner wordend haar er zelfs voller uit laten zien! Met de juiste technieken kan kun je subtiele hints van diepte en dimensie aan je huid toevoegen, waardoor je een natuurlijke volume krijgt. In deze blog bekijken we de beste kleur voor dunner wordend haar.

De beste kleuren voor dunner wordend haar

1.    Kies voor meerkleurige highlights

Een enkele, all-over haarkleur kan een vergissing zijn voor dunner wordend haar. Waarom? Omdat het veel onderhoud vraagt. En als je de kapper niet vaak genoeg kunt bezoeken om de kleur er fris uit te laten zien, kan het zijn dat je een vervaagde of uitgroeide tint krijgt die niet vleiend is voor dunner wordend haar.

Kies in plaats daarvan voor meerkleurige highlights die naadloos opgaan in je natuurlijke haarkleur. De markeringstechniek die je kiest, is aan jou! Gezichtskaders, balayage en babylights werken allemaal als haarkleuren voor fijn haar. Gebruik tussen haarafspraken door Root Touch-Up Spray om uitgroei en grijze haren te bedekken.

2.    Probeer Shadow Roots

Vermijd een strakke scheidslijn (de lijn waar je gekleurde haar je natuurlijke kleur ontmoet) door je kapper om schaduwwortels te vragen. Met schaduwwortels kun je een subtiele kleur toevoegen die je natuurlijke haarkleur mengt met je gekleurde haar. Dit betekent dat je haar er nog steeds mooi uit zal zien als het uitgroeit, en dat je minder vaak naar de kapsalon hoeft. Minder haarkleuring betekent minder schade aan broos haar. Bovendien bespaart je geld!

Schaduwwortels hebben nog een ander voordeel: ze voegen dimensie toe. Door een iets donkerdere tint aan de wortels toe te voegen, zorgt deze kleur voor dunner wordend haar voor meer volume.

3.    Blijf dicht bij je ware kleur

Het helpt ook om een kleur voor dun haar te kiezen die dicht bij je natuurlijke haarkleur ligt. Dit geldt vooral als je haar van nature lichtgekleurd of grijs is. Donkere, rijke tinten zien er misschien prachtig uit op fijn haar, maar naarmate je haar uitgroeit, zullen lichtgekleurde wortels het uiterlijk van kale plekken creëren. Als je haar van nature licht gekleurd is, kies dan voor een tint die dezelfde tint of iets lichter is dan je natuurlijke kleur.

Mensen met donker haar moeten vermijden hun haar dramatisch te verlichten. Om haar lichter te maken, zijn bleekmiddelen nodig die het haar kunnen uitdrogen en beschadigen, wat kan leiden tot breuk en verder dunner worden van het haar.

De beste kleuren voor dunner wordend haar

Tips voor het kleuren van dunner wordend haar

Hoewel haarkleuring het risico met zich meebrengt dat het breekt wanneer het haar haar fijn is, zijn er enkele technieken die kunnen worden gebruikt om schade te minimaliseren en tegelijkertijd de kleurresultaten te maximaliseren. Het veiligste wat je kunt doen bij het kleuren van je haar is om naar een professional te gaan. Is dit geen optie voor je, lees dan thuis aandachtig de volledige instructies op de doos van het product dat je hebt gekocht.

Hier zijn enkele tips van experts om je op weg te helpen:

  • Test ter plaatse om te controleren of je haar en hoofdhuid geen nadelige reacties op de haarverf zullen hebben.
  • Haarverf werkt sneller op fijn en dun haar, waardoor het de neiging heeft om er donkerder of extremer uit te komen. Houd rekening met de tijd en laat het niet langer intrekken ​​dan beschreven in de instructies.
  • Verdeel het haar in meerdere secties en kleur kleine gebieden tegelijk om ervoor te zorgen dat de applicatie gelijkmatig en nauwkeurig is over het haar, vooral bij dun haar.
  • Mix een verscheidenheid aan tonen en highlights om dimensie en diepte toe te voegen.

Haartips bij het verven van dun haar

Verbeter met producten

Verbeter elke kleur voor dunner wordend haar door te stylen met producten die kleur toevoegen naast het uiterlijk van dikte aan je haar. Toppik Hair Building Fibers klampen zich vast aan de wortels en voegen pigment en dichtheid toe waar je het ‘t meest nodig hebt. Het geheim? Toppik-vezels hebben een elektromagnetische lading, waardoor ze het uiterlijk van dikte kunnen toevoegen zonder plakkerige lijm. Zit je desondanks nog altijd in de rats over het feit dat je meer haar verliest dan voorheen? Informeer jezelf dan eens over de mogelijkheden om daar op een goede manier mee om te gaan!

Kalende plekken opvullen met hair building fibers