beste gelaagde kapsels dun haar

Dun haar hebben betekent niet dat je geen geweldig haar kunt hebben. De sleutel is het hebben van een kapsel dat werkt met fijn haar, niet ertegen. Met het verkeerde kapsel kan dun haar slap, plat en levenloos lijken. Het juiste kapsel kan dun uitziend haar voller en gezonder laten lijken.
Lees verder en ontdek onze keuze voor de beste gelaagde kapsels voor fijn en dun haar.


Het verschil tussen fijn haar en dun haar

Heel vaak hebben sommige vrouwen te maken met fijn en dun haar dat kan worden veroorzaakt door zowel erfelijkheid als verworven problemen. Hoewel deze twee kenmerken behoorlijk op elkaar lijken, is er een verschil tussen fijn en dun haar, wat belangrijk is om te begrijpen bij het kiezen van het juiste kapsel of de juiste snit.

Fijn haar betekent dat elke afzonderlijke streng een kleine diameter heeft; het is te zacht, heeft te weinig volume en verliest snel zijn vorm.

Dun haar betekent dat er minder follikels op het hoofd zijn, en als het niet goed zit, is de hoofdhuid op sommige plaatsen zichtbaar.

De eerste wake-up call is dat je je haar niet kunt stylen en je realiseert je dat er geen dichtheid is zoals vroeger: het lijkt alsof het haar fijner is geworden. En in feite is het dunner geworden.

Mogelijke oorzaken van zeer dun haar

Zeer dun haar kan worden veroorzaakt door:

  • veroudering;
  • gestresst zenuwstelsel;
  • onjuiste haarverzorgingsroutine;
  • slechte gewoonten, zoals roken en alcohol;
  • ongezond dieet;
  • groot gewichtsverlies;
  • heel dun haar na de bevalling - postpartum veranderingen in hormoonspiegels;
  • mechanische schade (bijv. hoofdletsel);
  • interne ziekten die het lichaam uitputten en vitaliteit ontnemen;
  • heel dun haar na chemo, bepaalde medicijnen, enz.

Betekent dun haar dat je kalend bent?

Als het haar begint uit te vallen, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat kaalheid begint - het is tenslotte bekend dat er een duidelijke norm is, een hoeveelheid haar die dagelijks of per seizoen zou moeten uitvallen. In ieder geval zou de beste oplossing zijn om een tricholoog te bezoeken die de toestand van de haarlijn professioneel kan beoordelen en kan helpen dit probleem op te lossen.

DEZE 5 KAPSELS MOET JE PROBEREN

choppy bob haarstyle choppy bob haarstyle

1. CHOPPY BOB

Lichte lagen met golven voegen versteld volume toe aan fijn haar. Vraag om een asymmetrische bob met gevederde lagen voor een moderne, trendy look. Draag met een diep gedeelte voor extra volume.

Schuine lob haarstyle Schuine lob haarstyle

2. SCHUINE LOB

Dit schouder lange kapsel is zeer vleiend voor fijn of dun haar. De zijwaarts vallende pony omkadert het gezicht, terwijl luchtige lagen beweging en volume toevoegen.

lang haar met lichte lagen haarstyle lang haar met lichte lagen haarstyle

3. LANG MET LICHTE LAGEN

Fijn haar betekent niet noodzakelijk kort haar! Als je verlangt naar zeemeermin lengtes, denk dan aan vederlichte lagen. Deze lichtgewicht lagen voegen textuur en beweging toe aan de uiteinden, zonder de wortels te verzwaren of dun haar slap of vezelig te laten lijken.

shag met pony haarstyle shag met pony haarstyle

4. SHAG MET PONY

We hebben dit gelaagde kapsel de laatste tijd overal gezien - en ervan gehouden. nonchalante lagen met stompe uiteinden zijn gemakkelijk te krullen of te föhnen voor zwoele beach waves (Perfect voor de zomer!). De pony geeft vorm en stijl aan deze look.

choppy pixie haarstyle choppy pixie haarstyle

5. CHOPPY PIXIE

Als je moedig bent, vraag je de kapper naar een Choppy Pixie. Een kort en pittige pixie maakt het haar dikker en voller, plus het is gemakkelijk te stylen. Het is ook een goede optie om schade door overstyling te verwijderen.

Volume Styling Tip

Toppik Hair Fibers Toppik Hair Fibers

Cosmetische haarverdikker

Droom je van vol en dik haar? Ga voor haarverdikking in slechts 30 seconden. De Toppik haarvezels hechten zich direct aan je haar en camoufleren zo de dunnere plekken. Binnen een handomdraai ga je voor meer volume en zichtbaar minder kale plekken.

De haarverdikkingsproducten van Toppik zijn beschikbaar in verschillende kleuren, zodat je altijd de perfecte match vindt. Bovendien blijven de vezels stevig zitten, in alle weersomstandigheden. 

MUST-KNOW TIPS VOOR STYLING VAN FIJN HAAR

Zodra je het juiste kapsel hebt, volg je deze tips om het meeste uit je nieuwe look te halen:

BEGIN MET SCHOON HAAR

Bouncy, volumineuze looks zijn het gemakkelijkst te maken op schoon haar. Was het haar met een milde shampoo en voeg daarna Toppik Hair Building Conditioner toe aan de uiteinden.

fohn haar ondersteboven fohn haar ondersteboven

FÖHN JE HAAR ONDERSTEBOVEN

Je haar ondersteboven föhnen is een van de beste manieren om volume toe te voegen aan dun haar. Voeg een kleine hoeveelheid Hair Fattener toe aan het haar en kam het voorzichtig om het te verspreiden. Vervolgens föhn je het haar met de punt naar beneden gericht om volume toe te voegen en kroezen te vermijden. Föhn tot het haar voor 90% droog is en strijk vervolgens het haar glad met een ronde borstel.

BESCHERM JE HAAR

Gebruik ALTIJD een hittebeschermer voordat je hittegereedschap zoals föhns en styltangen op het haar aanbrengt. Fijn haar is zelfs meer vatbaar voor haarbreuk, en haarbreuk betekent dunner haar. Gebruik de laagst mogelijke warmte-instelling voor je look, of kies voor stijlen zonder hitte.

bescherm je haar bescherm je haar

VERBETER JE OPGESTOKEN KAPSEL

Hoewel het leuk is om je haar naar beneden te dragen, willen we het soms gewoon omhoog dragen! Als de hoofdhuid doorschijning je weerhoudt van het proberen van een nieuw opgestoken kapsel, biedt Toppik Haarvezels de uitkomst.

Toppik haarvezels zijn gemakkelijk aan te brengen op dunne delen rond de slapen en haarlijn om het uiterlijk van dikker, voller haar te creëren. Het beste van alles is dat niemand het weet! Toppik Hair Fibers is al heel lang een geheim van vele Hollywood-kappers.