8 Volume tips voor dun of fijn haar

Op zoek naar een manier om volume aan je haar toe te voegen? Bij ons ben je aan het juiste adres! Of je nu fijn haar, dun haar of beide hebt, hier kun je je haar dikker laten lijken met de beste tips & trucs.

8 haar volume tips

1. Krijg de juiste coupe

Eerst en vooral: het is moeilijk om volume toe te voegen aan dun haar als je niet het juiste kapsel hebt. Over het algemeen werken kortere lengtes beter voor fijn en dun haar. Waarom? Omdat langer haar meer weegt, waardoor het platter wordt. Vraag je kapper om een korter kapsel dat werkt MET jouw natuurlijke haartype en textuur in plaats van ertegen.

2. Gebruik een Volumizing Shampoo

Veel mensen gebruiken de verkeerde shampoo voor hun haartype. Als je fijn of dun haar hebt, blijf dan uit de buurt van te zware romige formules die zijn ontworpen voor krullende of grove haartypes. Deze soorten shampoos kunnen een residu achterlaten op fijn haar, waardoor het er vlakker en slapper uitziet dan normaal. Niet wat je wilt!

Kies in plaats daarvan een shampoo geformuleerd voor fijn of dun haar, wat betekent dat het licht genoeg is om je haar niet te verzwaren. Onze keuze? Toppik Hair Building Shampoo, met een lichtgewicht formule die het haar er na elke wasbeurt voller en gezonder laat uitzien.

3. Perfectioneer je Conditioner techniek

Je weet waarschijnlijk al dat het belangrijk is om je haar na elke wasbeurt te conditioneren om extra vocht toe te voegen. Maar teveel conditioner kan teveel van het goede zijn! Daarom is het zo belangrijk om de juiste conditioneringstechniek te gebruiken voor fijn en dun haar.

Selecteer eerst een conditioner die is ontworpen voor dun en fijn haar, zoals Toppik Hair Building Conditioner. Het heeft een unieke formule die dun, dunner of beschadigd haar revitaliseert met een voedend complex van keratineproteïnen en aloë waardoor het haar sterker, dikker en gezonder uitziet.

Vrouw kamt haar met Toppik Conditioner

Let vervolgens goed op hoe je de conditioner gebruikt. Breng conditioner aan vanaf de oren naar beneden om ervoor te zorgen dat je haar vocht krijgt aan de uiteinden, waar het vaak het meest nodig is, zonder volume aan de wortels te verliezen.

4. Probeer een verdikkende serum

Veel volumeproducten op de markt beweren dat ze volume toevoegen aan fijn haar, maar Toppik Hair Fattener doet echt wat het beloofd. Deze geconcentreerde haarstylingserum voor fijn of dun haar heeft een keratineformule die volume, dikte en glans aan haarstrengen toevoegt. Breng een kleine hoeveelheid aan op vochtig haar van de wortels tot de uiteinden voordat je je haar styled. Voor het beste resultaat droog haar met een föhn (meer daarover hieronder).

5. Föhn ondersteboven

Föhnen van je haar is een van de meest effectieve methoden om volume toe te voegen aan dun haar. Maar het ondersteboven drogen van je haar kan het volume van je haar echt tot nieuwe hoogten schoppen. Draai je hoofd ondersteboven zodat je haar letterlijk rechtop staat. Blaas vervolgens hete lucht op je wortels terwijl ze ondersteboven staan om ze in deze positie te "vergrendelen", waardoor je haar de hele dag meer volume heeft.

haar ondersteboven föhnen

6. Voeg textuur toe met een droog shampoo

Fijn haar is vaak vetter, wat slecht nieuws is voor het haarvolume. De natuurlijke oliën van je hoofdhuid kunnen het haar bij de wortels verzwaren, waardoor het er slank en plat uitziet. Droog shampoo helpt die extra oliën te absorberen en voegt extra textuur toe aan het haar.

Gebruik voor het beste resultaat een droog shampoo voordat je het nodig hebt. Droog shampoo gebruiken bij de wortels direct na het föhnen zal olie absorberen en helpen voorkomen dat je haar de hele dag plat valt.

7. Stijl met Toppik Hair Building Fibers

Toppik Hair Building Fibers zijn een andere uitstekende manier om het haar volumineuzer te laten lijken. Toppik Haarvezels gaan onzichtbaar over in je bestaande haar, waardoor het haar er van nature meteen dik en vol uitziet.

Hoe werken Toppik Fibers? Vezels zijn gemaakt met hoogwaardige keratineproteïnen die bijna identiek zijn aan menselijk haar. De statisch geladen vezels zorgen voor een magnetisch effect, dat zich vastklampt aan zelfs de kleinste haartjes, voor een natuurlijke uitstraling die blijft tot je je haar wast.

Toppik vezels zijn eenvoudig aan te brengen:

  • Droog of style het haar zoals gewoonlijk.
  • Schud of spuit Toppik Fibers op plaatsen waar je meer dikte en volume wilt.
  • Klop voorzichtig op het haar om de vezels te verspreiden.
  • Spray het haar met Toppik Fiberhold Spray, die de band tussen jouw haar en de vezels versterkt, plus extra glans toevoegt.

Het resultaat:

Toppik haarvezels demonstratie tijdens een beurs

8. Verander je scheiding

Als je op zoek bent naar een snelle volume fix, probeer dan je haarscheiding om te veranderen.
Door je haar altijd op dezelfde plaats te scheiden, heb je je haar getraind om plat te liggen.
Door je scheiding te veranderen, leg je je haar tegen de manier waarop het is getraind, waardoor het extra lift krijgt bij de wortels.