Beste haar tips van het jaar!

Op een schaal van 1 tot 10, welke score zou je geven aan hoe gelukkig je was met je haar het voorbije jaar? Als je minder geantwoord hebt dan 10, zorg er dan voor dat 2018 je beste haarjaar tot nu toe wordt! Nu het februari is, zit je waarschijnlijk al ver genoeg in je goede voornemens om meer te bewegen, te lezen en gezond te eten.
Dit is het perfecte moment om je eraan te herinneren ook je haar niet te vergeten en het de zorg en aandacht te geven die het nodig heeft met deze beste haartips.

Volg deze voornemens om de gezondheid van je haar te verbeteren voor meer goede haardagen in het nieuwe jaar:

reinigingsroutine,vrouw wast haar met Toppik hair building shampoo, beste haartips van het jaar

1. Pas je reinigingsroutine aan

Als je je haar elke dag wast, is het nu tijd om het gebruik van shampoo op je haar te verminderen. Haar te veel wassen kan ertoe leiden dat je de natuurlijke beschermende oliën uit het haar en van de hoofdhuid verwijdert, wat zorgt voor droogheid en irritatie. Probeer je haar twee keer per week te wassen, met een milde shampoo. Tussen wasbeurten door kun je het teveel aan olie absorberen met een droogshampoo.

De manier waarop je je haar wast kan ook een groot verschil maken. Wanneer je je haar wast, doe dat dan met lauw water. Hoewel een gloeiend hete douche misschien geweldig kan aanvoelen (zeker in de winter), droogt het hete water je haar uit, wat kan leiden tot gebroken punten.

haar wassen met Toppik hair building Conditioner, beste haar tips van het jaar, reinigingsroutine

2. Breng wekelijks een diep inwerkende conditioner aan

Trakteer je lokken op een beetje extra zorg en liefde door eenmaal per week te genieten van een behandeling met een diep inwerkende conditioner. Pas het type van de conditioner aan je haartype aan:

  • Fijn haar: Kies voor een conditioner met keratine om het haar te versterken zonder extra gewicht toe te voegen. Vermijd behandelingen op basis van olie, die te zwaar zijn voor fijn haar.
  • Grover krullend haar: Grovere en krullende haartypes zijn meestal droger, dus gebruik een zwaarder haarmasker met extra hydraterende ingrediënten zoals sheaboter of avocado-olie.
haar stylen voor gebruik van toppik hair building fibers, wees voorzichtig met hitte, beste haar tips van het jaar

3. Wees voorzichtig met hitte

Hete apparaten zoals haardrogers, krulijzers en stijltangen kunnen het haar beschadigen. Geef je haar tijd om te herstellen door tenminste tweemaal per week geen hete apparaten te gebruiken.

Wanneer je toch beslist om gebruik te maken van dit soort apparaten, gebruik dan een product dat beschermt tegen hitte. Deze producten zijn speciaal samengesteld om de schade die veroorzaakt wordt door het gebruik van hitte op het haar te verminderen. Mensen met fijn of beschadigd haar moeten op zoek gaan naar een spray die beschermt tegen hitte die keratine bevat en die het haar sterker zal maken. Wanneer je haar dik, gekruld, of droog is, gebruik dan een product op basis van olie dat beschermt tegen hitte. Dit zal tegelijkertijd hydrateren en beschermen tegen schade.

Laat je haar regelmatig knippen tussen het aanbrengen van Toppik hair building fibers, beste haar tips van het jaar!

4. Laat je haar regelmatig knippen

Zelfs wanneer je je haar wilt laten groeien, is het belangrijk om regelmatig langs te gaan bij je kapper om je haar te laten knippen. Regelmatige knipbeurten verminderen de kans op gespleten en gebroken punten en het zorgt ervoor dat het haar er gezonder uitziet.

Wanneer je haar echt beschadigd is, kun je overwegen om het eens flink te laten knippen en voor 2018 een kortere, gezondere haarstijl te kiezen.

voorkom tractie, anders heb je altijd nog toppik hair building fibers om het op te lossen

5. Vermijd tractie

Elke onnodige wrijving – of druk – op haar kan schade veroorzaken en leiden tot gespleten punten of haaruitval. Tractie alopecia is dan ook een van de grootste oorzaken van haaruitval bij vrouwen.

Tips om tractieschade te voorkomen:

  • Draag je haar niet elke dag in dezelfde haarstijl. Verander de plaats van je paardenstaart of dot en draag ze niet te strak.
  • Als je extensies draagt, zorg er dan voor dat je niet al te zware haarextensies draagt. Bespreek met je haarstylist welke haarextensies zullen werken in jouw haar zonder het te beschadigen.
  • Borstelen rekt het haar en kan het doen breken, dus beperk het borstelen tot eens per dag. Start bij de wortels en ga door tot aan de uiteinden. Wees steeds zo voorzichtig als mogelijk.
verzorg je haar ook met Viviscal haargroei supplementen, voedt je haar, beste haar tips van het jaar

6. Gezond haar van binnenuit

Gezond eten zal niet alleen de gezondheid van je lichaam verbeteren, maar ook die van het haar. Wanneer we niet goed eten, krijgen onze haarfollikels niet genoeg voeding om gezond, sterk en glanzend haar te doen groeien. Het resultaat hiervan is dat het haar broos en dof wordt en dat het dunner gaat worden.

Neem meer gezonde voeding op in je dieet en besteed er aandacht aan dat je een breed gamma aan vitamines en mineralen en veel proteïne eet. Voeg een voedingssupplement toe zoals Viviscal haargroei supplementen toe aan je dagelijkse routine om zeker te zijn dat je overal aan gedacht hebt en dat je de gezonde haargroei ondersteunt.

Toppik haarvezels maakt het haar direct voller

7. Vul de dunne plekken

Gebruik het haargeheim van Hollywood, Toppik Hair Building Fibers, voor meer goede haardagen dit jaar. Hair Building Fibers kunnen ook gebruikt worden om opsteekkapsels op te vullen, om wortels te camoufleren en haar er dikker te doen uitzien.
Toppik Hair Building Fibers is verkrijgbaar in 9 tinten en het werkt in alle haarkleuren en voor alle haartypes.

Overweldigd? Niet nodig! Experts zeggen dat het tot 21 dagen kan duren om een gewoonte te creëren. Kies elke maand een voornemen om onder de knie te krijgen. Tegen het einde van het jaar, zul je deze gezonde gewoonten onder de knie hebben en zul je goed onderweg zijn naar mooi en gezond haar.