Super gemakkelijke haargroei tips die je moet kennen

Als je Repelsteeltje-waardig haar wilt laten groeien, ben je hier aan het juiste adres. Zelfs als je nog nooit in staat bent geweest om je haar te laten groeien, zou je op weg kunnen zijn naar haar tot aan de taille door deze haargroei tips te volgen, consistent te blijven en erg geduldig te zijn!

Lees hier alle tips voor gezond, mooi en vooral lang haar!

Wat helpt het haar groeien?

We adviseren een tweeledige aanpak voor haargroei:

Ten eerste raden we aan een zachte haarverzorgingsroutine te volgen (hieronder beschreven). Behandel je haar alsof het uit goud gesponnen is, en het zal je belonen door gezond te blijven. De truc om lang haar te laten groeien is om het zo gezond mogelijk te houden en zo breuken te voorkomen. Hoe minder breuk, hoe langer je lengte.

Ten tweede, zorg ervoor dat je de juiste voedingsstoffen gebruikt om een gezonde haargroei te ondersteunen. Je kunt al deze voedingsstoffen krijgen met gevarieerd eten dat rijk is aan eiwitten, planten en fruit. Of neem een haargroei supplement zoals Viviscal.

haar knippen vrouw

Lang haar Routine: Haargroei Tips

Volg deze tips consequent om je haargroei te optimaliseren door breuk te beperken:

  • Snijd gespleten haarpunten regelmatig bij om het haar gezond te houden en de kans op breuk tijdens het groeien te minimaliseren. Doe je dit niet dan kunnen ze de schacht verwijden en schade en breuk veroorzaken.
  • Was je haar twee tot drie keer per week met een zachte shampoo en Conditioner. Door je haar te veel te wassen, kun je de natuurlijke vochtinbrengende oliën verwijderen die ervoor zorgen dat het haar er glanzend en gezond uitziet.
  • Masseer tijdens het wassen van je haar de hoofdhuid met je vingertoppen om de bloedsomloop naar de haarzakjes te vergroten, waardoor er via de bloedbaan meer zuurstof en voedingsstoffen naar de follikels zal gaan.
  • Breng na het wassen een conditioner aan om vocht in de haarschacht te vervangen. Conditioners verbeteren ook de veerkracht van het haar door de haarschacht af te dichten, waardoor het haar niet uitdroogt.
  • All het haar dat voorbij je schouders hangt is minstens een jaar oud en vereist extra zorg om breuken te voorkomen. Behandel deze lokken met een wekelijks conditionerend haarmasker of een behandeling met hete olie. Breng het masker aan op vochtig haar, laat het minstens 20 minuten zitten (hoewel 's nachts de voorkeur heeft).
  • Wees extra voorzichtig bij het kammen of borstelen van je haar. Begin altijd bij de wortels en werk langzaam naar de uiteinden toe. Gebruik op nat haar alleen een kam met brede tanden, of beter nog, vermijd het kammen van nat haar helemaal omdat het veel kwetsbaarder is dan droog haar.
  • Waardeer je natuurlijke haartextuur door het haar op natuurlijke wijze te laten drogen en het hittegereedschap over te slaan. Draag haar in beschermende stijlen zoals losse vlechten om onnodige klitten en breuk te voorkomen.

Terwijl je wacht op haargroei, gebruik je Toppik Hair Building Fibers om dunner haar te verbergen en natuurlijk uitziende dikte toe te voegen en Toppik Hair Fatterer om je haren uit te zetten voor een voller resultaat.

vrouw borstelt haar

De beste voedingsstoffen voor het bevorderen van de haargroei

Voor optimale groei zorg je dat je regelmatig al deze haarvoedingsstoffen consumeert als onderdeel van een gezond dieet. Of krijg de juiste voedingsstoffen om de haargroei te ondersteunen in een compleet supplement zoals Viviscal haargroei supplement.

Biotine

Vitamine B7, ook bekend als vitamine H, helpt om de koolhydraten en eiwitten die de bouwstenen van haar vormen, te metaboliseren. Biotine is zo belangrijk voor de haargroei dat biotine tekort in feite zorgt voor haarverlies. Amandelen, eieren en zalm zijn allemaal uitstekende natuurlijke bronnen van biotine.

Ijzer

IJzer helpt om rode bloedcellen aan te maken, die zuurstof en voedingsstoffen afgeven aan de haarzakjes die het haar helpen groeien. Net als biotine kan een tekort aan ijzer haaruitval veroorzaken. IJzerbronnen voor voedsel omvatten rood vlees, spinazie, linzen, bonen en eieren.

Vitamine C

Vitamine C is een krachtige antioxidant die beschermt tegen wortel-beschadigende vrije radicalen. Bovendien helpt vitamine C bij de productie van collageen, een eiwit dat van vitaal belang is voor de structuur van de haarschacht. Vitamine C helpt het lichaam ook om ijzer te absorberen. Citrusvruchten, paprika's en aardbeien zijn natuurlijke en heerlijke bronnen van vitamine C.

Silicium

Een te zure hoofdhuid leidt tot beschadigde haarzakjes en breuk. Het mineraal silicium helpt de pH waarde van de hoofdhuid in evenwicht te brengen en verzuring te voorkomen. Natuurlijke bronnen van silicium zijn bladgroenten, volle granen, uien en mineraalwater.

Niacine

Ook bekend als vitamine B3, verbetert de bloedsomloop en helpt het om meer voedingsstoffen naar de haarzakjes te brengen. Niacine wordt aangetroffen in champignons, eieren, tonijn en rundvlees.

Zink

Zink reguleert de olieklieren, die nodig zijn om de hoofdhuid en het haar gezond en gehydrateerd te houden. Zink is zo cruciaal voor de gezondheid van haar dat een tekort aan zink haarverlies kan veroorzaken. Gezonde bronnen van zink zijn pompoenpitten, linzen, spinazie, rundvlees en oesters.

diverse groente en fruitsoorten

Onthoud: haargroei kost tijd. Volgens het American Journal of Dermatology groeit het haar met een gemiddelde snelheid van een centimeter per maand. Wees geduldig en consistent met je vitamine-inname en volg deze haarverzorgingsroutine, en je zult in een paar korte maanden al resultaten zien.