Haarwerk verdoezelt verdriet

Heb je last van dunner wordend haar, kaalheid of inhammen? Voor velen kan haaruitval een gevoel van onzekerheid teweegbrengen. Redenen kunnen uiteenlopen, zoals ziekte, chemokuren of simpelweg erfelijkheid. Onze vrienden van Justhair helpen je zelfvertrouwen weer te herstellen door middel van maatwerk en confectie haarwerken.

Maandelijks bijwerken en plakken!

Aan haarverlies kunnen legio redenen ten grondslag liggen. Kom je bijvoorbeeld uit een familie van vaders, moeders, ooms en tantes die te maken kregen met haarverlies, dan speelt erfelijkheid hoogstwaarschijnlijk een grote rol. Ook vervelende aandoening, zoals Alopecia Areata, kunnen je overvallen met ongewenst haaruitval. Behandelingen van ernstige ziektes, zoals bijvoorbeeld het moeten ondergaan van een chemokuur, zorgen veelal ook (tijdelijk) voor haarverlies. Lees hier meer over de haargroeicyclus.

Een ongevraagde korte coupe kan je onzeker maken. Zeker als het proces zich in snel tempo voltrekt. Een haargroeimiddel kan dan niet altijd uitkomst bieden op korte termijn en dat is waar de deskundigen van Justhair om de hoek komen kijken.

Niet van echt te onderscheiden

Ingrid Waals, haarspecialist en directeur van het bedrijf Justhair in Barendrecht, helpt mannen en vrouwen die kampen met tijdelijk of blijvend haarverlies. ‘Sommige mannen worden afgewezen voor een haartransplantatie, omdat zij te weinig donorhaar hebben. In dat geval is een haarwerk dé oplossing’, vertelt ze in weekblad Story.

‘De techniek die haarspecialisten vandaag de dag gebruiken is voortgekomen uit wat we vroeger het toupet noemden. Een toupet werd aan het eigen haar vastgemaakt doormiddel van clipjes. Tegenwoordig is het gebruikelijk om een haarwerk, zowel voor mannen als voor vrouwen, op het hoofd te plakken door middel van dermatologische lijm of tape.

In het geval van tape kan de cliënt het onderhoud grotendeels zelf regelen. De meeste klanten kiezen voor de lijmvariant. Zij komen eens in de vier weken bij ons in de praktijk. Dan is het eigenlijk alsof je naar de kapper gaat, alleen zit je iets langer in de stoel.

Wij maken het haarwerk los, vervolgens gaan we het wassen en daarna wordt het opnieuw op de hoofdhuid bevestigd. Het is niet van echt te onderscheiden. Je kunt er gewoon mee slapen, douchen en sporten.

Sommige haarwerken gaan drie maanden mee en we hebben er ook eentje die je na vier weken moet vervangen; deze is gemaakt van het dunste materiaal en voelt als een tweede huid. Welk haartype je ook kiest, lijm is beperkt houdbaar, dus je moet elke maand onderhoud plegen. De kosten zijn afhankelijk van welk systeem je kiest.’

Haarwerken van Justhair zijn niet van echt te onderscheiden

Toppik

Ben je nog niet in de fase dat een haarwerk noodzakelijk of gewenst is, dan zijn kale plekjes of inhammen goed te camoufleren met de haarvezels van Toppik. De minuscule vezels vermengen zich met je eigen haar. Zonder dat dit zichtbaar is. Toppik haarvezels zijn gemaakt van organische Keratine proteïnen, net als je eigen haar. Je ziet direct dat het haar veel voller wordt, veel natuurlijker dan je zou kunnen bedenken.

Toppik is heel eenvoudig aan te brengen door de flacon boven het dunne deel van je haar te houden en dan lichtjes te schudden. In seconden zullen duizenden minuscule haarvezels, in jouw haarkleur, zich mengen met je eigen haar. Door middel van statische elektriciteit hechten de vezeltjes zich aan het haar zodat ze op hun plaats blijven, Na het aanbrengen even lichtjes kloppen met je vingertoppen om de vezels goed te verdelen.

Moederdag

Vergeet trouwens niet: het is bijna moederdag! Verras haar bijvoorbeeld eens met een Spa of Iceland Wellness Set, bestaande uit badzout, handcrème en een geurkaars. Nu tijdelijk van € 74,00 voor slechts € 49,95. Of de Spa of Iceland Relax Set, bestaande uit een geurkaars en diffuser. Nu tijdelijk van € 55,00 voor maar € 45,00. Voor beide sets, tegen 33% korting, betaal je gedurende deze actie eveneens geen verzendkosten.