Ik ga op reis en neem mee...

Nu corona steeds meer uit ons leven verdwijnt, wordt reizen ook weer makkelijker. Waar je moet je, los van alle regels, op letten als je gaat inpakken? Lees snel verder zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Klein maar fijn en handig bovendien

Niets is zo vervelend als bij vertrek op de luchthaven een deel van je vakantiegeld al moeten aanwenden om onvoorziene kosten te maken. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer je koffer of reistas het toegestane gewicht overstijgt. Hoe kan dat? Je had alles toch precies goed uitgedokterd?

Om deze nare situatie te voorkomen, is het slim om van te voren je koffer zonder inhoud te wegen. Het reisproduct zelf kan er namelijk de reden van zijn dat je net te veel met je meedraagt. Kies daarom altijd voor een lichtgewicht koffer, zonder tierelantijnen.

Gewicht: check. Maar wat neem je dan precies mee? Zeker als je naar een nieuwe bestemming gaat, kun je je afvragen welk type kleding je het best kunt meenemen. Dikke warme truien, of dunne, lichte t-shirts? Lees je vooraf goed in (hint: google) en bekijk het weerbericht van de komende dagen.

Maak op basis van de gevonden informatie een lijstje en hou je daar strikt aan. Rol je kleding op om te zorgen dat het niet kreukt. Reminder: laat wat ruimte over voor kleding of souvenirs die je wellicht tijdens je vakantie nog koopt.

Toiletspullen

Dit is voor het merendeel van de reisfanaten de meest tricky one. Bedenk je goed hoe lang je precies weggaat. Zit je straks een weekje onder de zon, dan is het niet nodig om voor een maand aan spullen mee te nemen. Ook niet voor de zekerheid.

Mocht er iets zoek raken, dan koop je het gewoon ter plekke opnieuw. Bovendien bestaan producten als deodorant, gel, mondwater of tandpasta ook in handige reisformaten, waardoor je die grote bussen en flacons niet met je mee hoeft te dragen.

Om je kapsel ook tijdens je weekendje of weekje weg netjes bij te kunnen houden, zijn de Hairfibers van Toppik ook beschikbaar in reisformaten. Daarmee heb je precies genoeg bij je om je, ver van huis, geen zorgen te hoeven maken.

Denk bijvoorbeeld aan de flacons in een handzame 3 gram of 12 gram. Ook de Toppik Hair Fattener neemt weinig ruimte in beslag, net als de Hairline Optimizer en Spray Applicator. Die laatste twee zijn ook verkrijgbaar als set, aangevuld met een mini-flacon Fiberhold spray. Lees hier enkele reacties van ervaringsdeskundigen.

Met reis-size shampoo en conditioner zit je nooit zonder

Maak het jezelf gemakkelijk

Bedenk jezelf wat je echt nodig hebt? Een stapel boeken in je tas omdat je graag leest op je strandbedje? Waarom zou je? Een E-reader weegt stukken minder en er passen meer boeken op. Vergeet je oplader niet! Of wat te denken van handdoeken.

Controleer op de website van het hotel waar je verblijft of deze er worden aangeboden. Zo ja, en in de meeste gevallen is dit ook zo, laat je eigen exemplaren dan lekker thuis.

Tot slot zijn er de schoenen. Wist je dat deze stappers in je koffer handig ruimte bieden aan sokken of ondergoed? Trek een badmuts om de zolen om je kleding in de koffer schoon te houden en trek het zwaarste paar dat je meeneemt aan terwijl je het vliegtuig in stapt.

Strategisch je vakantie koffer of tas vullen