Rijstwater voor haargroei: werkt het?

Het internet bruist van de voordelen van rijstwater voor haargroei. Maar werkt het? Blijf lezen om hier alles over te weten te komen. Bovendien vertellen we je hoe je het volume en de glans van je haar kunt vergroten zonder je voorraadkast te plunderen.

Wat is rijstwater voor haargroei?

Veel influencers op sociale media zijn lyrisch over de methode om hun lange, glanzende haar mooi en gezond te houden. Simpelweg door het te spoelen met rijstwater. Hoewel deze doe-het-zelf-haarverzorgingstechniek ineens populair lijkt, is het eigenlijk een oude praktijk met wortels in Japan.

Het concept achter de praktijk is vrij eenvoudig. Rijst zit boordevol haarminnende voedingsstoffen zoals aminozuren, vitamines, antioxidanten en sporenelementen, zoals zink en magnesium. Wanneer het in water wordt gedrenkt, neemt het deze voedingsstoffen op, die vervolgens naar het haar kunnen worden overgebracht.

Rijstwater voor haargroei resultaten

Werkt rijstwater dan daadwerkelijk voor de haargroei? Een studie toonde aan dat inositol, een verbinding die in rijstwater wordt aangetroffen, beschadigd haar kan herstellen en beschermen tegen toekomstige schade. Door haarbreuk te verminderen, kan de haargroei gestimuleerd worden.

Er wordt ook gedacht dat rijstwater de hoofdhuidgezondheid kan bevorderen en irritatie hiervan kan verminderen. Opnieuw een ideale omgeving voor je haar om regelmatig te groeien dus. Het zetmeelgehalte van rijst bedekt ook de haarlokken, waardoor het er dikker uitziet. Het kan eveneens kroezen gladmaken en het haar extra body en glans geven.

Rijstwater voor extra body en glans

Recept

Wil je thuis rijstwater proberen voor haargroei? Dit is wat je moet doen:

  • Spoel ongekookte rijst in koud water en laat het uitlekken. Elk type biologische rijst is bruikbaar.
  • Voeg de rijst toe aan een kom met 1½ kopje water. Laat het mengsel 12 tot 24 uur staan ​​zodat het water de voedingsstoffen uit de rijst kan opnemen.
  • Zeef de rijst en bewaar het water. Giet het rijstwater in een spuitfles. Tip: je kunt de geweekte rijst nog steeds gebruiken om te koken! Dat is gezond, ook voor het haar, net als deze eetbare voedingsproducten.
  • Was je haar met shampoo en spoel het daarna uit met water.
  • Breng het rijstwater aan op je haar en hoofdhuid met een spuitfles en verzadig je haar grondig. Laat het rijstwater minimaal 20 minuten op je haar zitten.
  • Spoel je haar uit met koud water en style zoals gewoonlijk.

Als je niet de volle fles rijstwater gebruikt, bewaar hem dan! Rijstwater is maximaal een week houdbaar in de koelkast. Als je rijstwater niet als spoeling wilt gebruiken, kun je het ook mengen met je huidige shampoo of conditioner.

Bijwerkingen van rijstwater

Rijstwater kan je haar doordrenken met de broodnodige voedingsstoffen en het haar extra glans en body geven. Pas echter op dat je niet overdrijft! Omdat rijstwater een hoog eiwitgehalte heeft, kan het je haar uitdrogen als het te vaak wordt gebruikt. Deze bijwerking is vooral zichtbaar voor mensen met haar dat vatbaar is voor uitdroging.

Breng voor het beste resultaat niet meer dan twee keer per week rijstwater aan voor de haargroei. Als je haar droog aanvoelt, gebruik dan een conditioner zoals Toppik Hair Building Conditioner voordat je de rijstwaterbehandeling aanbrengt.

Probeer Toppik Hair Fattener om het volume extra te vergroten. Dit geconcentreerde haarstylingserum heeft een keratineformule die het haar volume, dikte en glans geeft. Verdeel een kleine hoeveelheid door vochtig haar en laat het aan de lucht drogen voor extra body. Gebruik vervolgens een föhn om het haar verder te drogen om de resultaten te versterken.

Rijstwater dubbel gebruiken

Koop meer, bespaar meer!

De zomer komt er aan! Dit weekend gaat de temperatuur weer omhoog, de zon gaat weer schijnen en we mogen weer naar buiten.

Wij zijn al helemaal in de zomerse sferen en willen je daar van laten mee profiteren: het is weer tijd voor de ' Koop Meer, Bespaar Meer ' actie bij Toppik.nl. Koop nu online je favoriete Toppik producten en je krijgt direct korting op je aankoop.

Én hoe meer je koopt, hoe groter je korting. Wacht dus niet langer en zorg dat je helemaal klaar bent voor de Zomer! Voer bij je winkelwagen de juiste kortingscode in en je krijgt direct de korting!

  • Gebruik code ZOMER10 voor 10% korting (koop voor 25,- of meer)
  • Gebruik code ZOMER15 voor 15% korting (koop voor 60,- of meer)
  • Gebruik code ZOMER25 voor 25% korting (koop voor 100,- of meer)