De beste voedingsmiddelen voor gezond haar

Hoewel cosmetische oplossingen, behandelingen voor haargroei of laserbehandelingen effectieve manieren kunnen zijn om haaruitval te verbergen, gaat het gaat het er net zo goed om hoe we de binnenkant van ons lichaam verzorgen.

Snoep verstandig, groei een puntje

Ons lichaam -en het haar daar bovenop- heeft voedingsstoffen, eiwitten en vitamines nodig om een ​​gezonde, sterke structuur te behouden. Het eten van ongezond voedsel of een tekort aan benodigde stoffen, kan bijdragen aan dun haar, een vale huid, broze nagels en zelfs acne. Lees hier hoe je je hoofdhuid gezond kunt houden.

Maak je niet direct geen zorgen! Lees snel verder voor een aantal handige tips waarmee je je volgende bezoek aan de supermarkt een stuk doelgerichter en efficiënter kunt maken. Je huid en haar zal er blij mee zijn.

Voedingsstoffen die helpen bij de haargroei

Er zijn vier essentiële voedingscategorieën die het lichaam de optimale omgeving kunnen bieden voor een gezonde haargroei. Deze vier categorieën zijn:

  • Eiwitten
  • De juiste soorten vetten
  • Vitamine C
  • IJzer en zink

Eiwit

Omdat haar van proteïne is gemaakt, wil je er zeker van zijn dat je er een ruime hoeveelheid van binnenkrijgt. Het ideale dieet omvat mager vlees, zoals kip, kalkoen, vis, eieren, sojaproducten, bonen en noten. Deze voedingsmiddelen helpen bij het bevorderen van een gezonde productie van keratine, de bouwstenen van haar.

Bonusvoordeel: Eiwitten zijn nodig voor de groei en het onderhoud van elke soort cel in ons lichaam.

Vetten

Vervolgens helpt het eten van de juiste soorten vetten om te groeien en een gezonde haarproductie te behouden. Omega-3-vetzuren, die worden aangetroffen in walnoten, lijnzaadolie, zalm en bloemkool, zijn de goede vetten die je lichaam helpen de vitamines en mineralen in het dieet te verwerken, waardoor vitamines die voor het haar gezond zijn, hun weg naar het haar vinden.

Bonusvoordeel: Omega-3-vetzuren helpen ook de bloedstolling onder controle te houden en bij de opbouw van celmembranen in de hersenen.

Vitamine C

Vitamine C wordt gebruikt om collageen op te bouwen, wat fundamenteel is bij de haargroei (vooral in de vroege stadia) en bij de revitalisering van het haar. Citrusvruchten, broccoli, paprika en spinazie zijn allemaal voedingsmiddelen die een aanzienlijke hoeveelheid vitamine C bevatten. Omdat het lichaam dit zelf niet kan aanmaken, is het essentieel deze zelf aan te leveren doormiddel van eigen inname.

Bonusvoordeel: Vitamine C kan helpen beschermen tegen tekorten aan het immuunsysteem, hart- en vaatziekten, prenatale gezondheidsproblemen, oogaandoeningen en zelfs veroudering.

Mineralen zijn je vrienden: ijzer en zink

Ten slotte zijn ijzer en zink ook belangrijke mineralen die je lichaam nodig heeft voor gezond haar. IJzer is verantwoordelijk voor het leveren van zuurstof aan de cellen, terwijl zink helpt bij het herstel van weefsels en ervoor zorgt dat de olieklieren rond de haarzakjes goed werken. IJzer is te vinden in mager dierlijk vlees, bonen, linzen en tofu. Zink is aanwezig in oesters, pure chocolade en cacaopoeder. Wie wist dat gezond haar zo lekker kon smaken?

Bonusvoordeel: zowel ijzer als zink helpen het immuunsysteem goed te functioneren.

Wat kan ik nog meer doen?

Hoewel dieet en voeding de gezondheid van het haar kunnen beïnvloeden, is het dunner haar niet altijd tegen te gaan. Erfelijkheid en de aandoening Alopecia Areata kunnen hier de boosdoeners van zijn. Haarverdikkingsproducten hebben in de meest extreme gevallen dan geeneffect.

Toch bestaan er, ook in deze situaties, manieren om kale plekken of dunner wordend haar te bedekken. Denk bijvoorbeeld aan een haarwerk of de Hair Fibers van Toppik.

Dit laatste product is heel gemakkelijk aan te brengen door deze simpelweg als zijnde een poederbus over de kale plekken te strooien (of te spuiten via de Spray Applicator, enkel verkrijgbaar in onze tool kit). De fibers hechten zich razendsnel aan je echte haar en blijven, na gebruik van de Fiberhold Spray in weer en wind zitten.

Het product is in verschillende vormen te verkrijgen:

Verstandig snoepen voor gezond haar