Wat is een Hair Toner?

Je bent waarschijnlijk al bekend met haarverf en bleekmiddel, maar hoe zit het met haartoner? Sommige haarexperts staan erop dat toner de sleutel is tot het behouden van een egale, natuurlijk ogende haarkleur en het vermijden van gevreesde koperachtige tonen. Benieuwd naar meer? Blijf lezen voor onze complete gids over wat toner doet, hoe het werkt en of toner slecht is voor je haar.

Hoe werkt een haartoner?

Voordat we over toner kunnen praten, moeten we het hebben over hoe bleken werkt. Als je je haar meer dan twee tinten wilt verlichten, zal je kapper bleekmiddel gebruiken om het te verlichten. Bleekmiddel werkt door de haarschacht te penetreren en het pigment op te lossen dat jouw haar zijn natuurlijke kleur geeft.

Alleen bleekmiddel kan echter niet al het pigment van je haar verwijderen, waardoor je haar er oranje of geel kan uitzien. Het toevoegen van een toner, na het lichter maken van je haar, neutraliseert deze koperachtige tonen om het haar een meer natuurlijk ogende neutrale of asblonde kleur te geven.

vrouw die blond haar laat verven voor gebruik van Toppik

Toner verandert de toon van je haar, maar maakt het eigenlijk niet lichter zonder andere haarkleurmiddelen of bleekmiddel. Dus hoewel je alleen een toner op je natuurlijke haarkleur zou kunnen gebruiken, verwacht niet dat het je haar platinablond maakt.

Hoe vaak je je haar moet kleuren, hangt af van hoe vaak je het wast, omdat agressieve shampoos de neutraliserende pigmenten kunnen verwijderen. Om je kleur te behouden en de koperkleur te minimaliseren, ga je naar je kapper, of gebruik je thuis shampoos en conditioners om een neutrale haarkleur te behouden.

Toners zijn bedoeld om een natuurlijk ogende schaduw te bereiken, maar je kunt ook toners proberen in leuke tinten zoals roze om je look te personaliseren. Dit zorgt voor een subtielere kleurwassing op je haar die uiteindelijk zal vervagen.

Wat doet toner met je highlights?

vrouw bij de kapper die Toppik Root Touch Up wilt proberen

Toner doet hetzelfde met highlights als wat het met een algehele verfbeurt doet. Highlights zijn gewoon kleinere, meer gerichte gebieden met gebleekt haar. Dus toner kan de koperkleur in highlights neutraliseren. Als je highlights hebt, kun je thuis een tonende shampoo gebruiken om oranje-tinten tussen kappersbezoeken te voorkomen.

Is toner slecht voor je haar?

Dat hangt ervan af! Toners op basis van ammoniak kunnen het haar beschadigen, daarom raden deskundigen meestal aan om enkele dagen na het bleken van het haar te wachten om de toner op basis van ammoniak aan te brengen. Toner zonder ammoniak en tonificerende shampoos en conditioners zijn veel zachter dan toners op basis van ammoniak, waardoor ze veiliger zijn om thuis te gebruiken.

Het behouden van getoned haar

  • Gebruik milde shampoos, zoals Toppik Hair Building Shampoo, die zacht zijn voor breekbaar haar en voor je haarkleur. Het gebruik van supermarkt shampoos kan het haar van zijn kleur ontdoen, het er messingachtig uit laten zien en strengen droger en korter maken.
  • Elk type haarverf (inclusief toner) kan je haar uitdrogen, dus zorg ervoor dat je regelmatig hydrateert met een hoogwaardige haarconditioner zoals Toppik Hair Building Conditioner.
  • Gebruik Toppik Root Touch-Up Spray om de wortels tussen kleurbehandelingen bij te werken om te voorkomen dat je te vaak naar de salon gaat.
  • Warmtestyling kan koperkleurig haar er nog koperkleuriger uit laten zien, dus probeer je haar waar mogelijk zonder hitte te stylen. Wanneer je styling tools gebruikt, breng dan altijd een hittebeschermer aan voor het stylen om de schade te verminderen.

vrouw voor en na Toppik Root Touch Up Spray, tegen uitgroei.

Heb jij ooit een hair toner gebruikt of heb je nog een extra tip? Laat het ons weten in de comments!