Het geheim van gracieus grijs haar

Ga jij bij het zien van een grijze haar meteen op zoek naar de schaar of een pincet? Uit onderzoek blijkt dat je, over het algemeen, niet zoveel ouder wordt geschat met grijs haar. Sta je voor deze ingrijpende stap, dan hebben we een aantal tips voor je.

Mooi grijs is niet lelijk

Steeds meer vrouwen omarmen hun natuurlijke haarkleur en laten de grijze lokken uitgroeien. En waarom ook niet? Grijs haar heeft zoveel voordelen ten opzichte van voortdurend kleuren. Bedenk je bijvoorbeeld eens wat je zou kunnen doen met al het geld dat je uitspaart verfproducten die elke vijf weken opnieuw moeten worden aangeschaft.

Journaliste Wies Verbeek plaatste voor haar documentaire ‘De reis naar grijs’ zowel een foto van zichzelf met blond als met grijs haar op een datingsite. ‘Met mijn grijze haar kreeg ik meer respons van mannen dan met mijn blonde haar’, zegt ze. ‘Terwijl, als je hen blind zou vragen of ze blond of grijs aantrekkelijker vinden, het merendeel waarschijnlijk blond zou zeggen. Als ze er eenmaal daadwerkelijk een beeld bij hebben, dan zie je dat dat helemaal niet waar is.’

Besluit je om je haar grijs te laten uitgroeien, dan is dat een grote verplichting en vereist het veel geduld om de lastige overgangsfase te doorstaan. Ben jij klaar om de sprong te wagen, lees dan snel verder voor onze tips om het gracieus te laten uitgroeien.

Gracieus grijs worden

1. Ga voor de grote knipbeurt

Als je op zoek bent naar de snelste manier om je grijze haren te laten uitgroeien, kies dan voor een kort model. En bedoelen we: heel kort! Het concept is simpel: laat ongeveer 2,5 cm van je grijze wortels groeien en vraag je haarstylist om een ​​pixiesnit. Als je toe bent aan een grote verandering, dan kan dit de oplossing zijn. Korte kapsels zijn trouwens weer helemaal in de mode.

Gracieus grijs worden

2. Kies voor een tijdelijke haarkleur

Een andere optie is het nemen van een tijdelijke haarkleur. Als je veel grijstinten hebt en tegelijkertijd al langer je haar kleurt, dan kan de scheidslijn tussen je gekleurde en natuurlijke haarkleur erg sterk zijn. Om die demarcatielijn te mengen, vraag je je haarstylist om babylights (zeer dunne highlights) door je haar aan te brengen. Dit zal helpen om die grijstinten te mengen met je gekleurde haar, waardoor een algemeen ‘peper- en zouteffect’ ontstaat.

3. Kleur tijdelijk je wortels

Highlights in je haar kunnen duur zijn. Als je geld wilt besparen of een bezoek aan de haarsalon wilt vermijden, dan kun je thuis ook zelf aan de slag. We zitten dezer dagen immers vaker binnenshuis. De perfecte tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken.

Mochten er toch nog dagen zijn waarop de liever even de handdoek in de ring gooit en je grijze wortels wilt verbergen, gebruik dan de tijdelijke kleurvulling van Toppik Root Touch-Up Uitgroei Spray. Het product is makkelijk in gebruik, sneldrogend en direct hechtend aan je grijze haren, die vervolgend worden gecamoufleerd. Deze is gemakkelijk aan te brengen met behulp van de Toppik Spray Applicator (enkel verkrijgbaar in onze tool kit), Toppik Hairline Optimizer en vast te houden in weer en wind met de Toppik Fiberhold Spray.

Root Touch-Up Uitgroei Spray is verkrijgbaar in vier tinten: donkerbruin, lichtbruin, middenbruin, zwart. Kies de tint die het meest overeenkomt met je gekleurde haar (dus niet de wortels), en de flexibele kleurpigmenten passen zich perfect aan je haarkleur aan. Aan het einde van de dag was je het eenvoudig weer uit met shampoo en conditioner. Het laat geen sporen achter!

Gracieus grijs worden

4. Toon met Silver Shampoo

Licht haar (inclusief grijs haar) is vatbaarder voor een koperachtige uitstraling. Om die gele tinten te neutraliseren, kunt je een paarse of zilverkleurige shampoo gebruiken. Pas echter op dat je het niet te vaak gebruikt, anders kunt je lavendelhaar krijgen in plaats van grijs haar.

Gracieus grijs worden

5. Deel je ervaringen

Het uitgroeien van grijs haar is een grote verandering. Het proces vereist niet alleen een serieuze toewijding (minstens een jaar als je haar langer is dan kinlengte), maar het omarmen van je natuurlijke grijze wortels is voor de meeste vrouwen ook een grote identiteitsverschuiving.

Gelukkig is er een groeiende gemeenschap van grijs haar! Bekijk hashtags voor grijs haar op je favoriete sociale netwerk. Veel vrouwen maken dezelfde ervaring mee! Door contact te maken met andere vrouwen die hun grijze haren laten groeien, kun je je tijdens de lastige overgangsfase minder geïsoleerd voelen.