De emotionele rollercoaster bij haarverlies

Hoewel veel mensen kunnen meevoelen met mannen en vrouwen met dunner wordend haar of haaruitval, kunnen ze zich moeilijk voorstellen hoe het voelt om door zo'n beproeving te gaan. Tenzij u uit de eerste hand haaruitval heeft ervaren, is het soms lastig die emotionele rollercoaster bij haarverlies volledig te begrijpen. De hamvraag: hoe daar mee om te gaan?

Net als je denkt dat niets meer helpt, dan zijn wij er!

Er zijn tegenwoordig legio haaruitvalkuren en haargroeiproducten beschikbaar, maar het besef dat je ineens zelf iemand bent die deze nodig heeft, kan moeilijk zijn. De tijd en het geld om te onderzoeken welk product het beste effect heeft op je haar kan tevens belastend en stressvol zijn. Een deel van het probleem komt dus voort uit de vraag: Hoe weet je welke behandeling voor haarverlies geschikt voor je is?

Hoewel het niet altijd gemakkelijk is om deze vraag te beantwoorden, zijn er enkele dingen die je kunt doen om de stress en frustratie ietwat te verminderen. Dit ervaar je namelijk niet alleen door het haarverlies zelf, maar kan ook voortduren wanneer je geen oplossing voorhanden hebt. Geen licht aan het einde van de tunnel.

Om de emotionele tol te verminderen, is het raadzaam om alleen haarverliesbehandelingen proberen als je vooraf zeker weet wat het resultaat daarvan zal zijn. Realistische verwachtingen scheppen heldere toekomstbeelden. Als je alleen geïnteresseerd bent in een tijdelijke oplossing om dunner wordend haar te verdoezelen, onderzoek dan de beste beschikbare haarbedekkende producten en kijk of die oplossing voor jou werkt.

Als je op zoek bent naar haargroei, dan zal het besef dat het langer kan duren voordat je resultaat ziet, je helpen om door de stressvolle, soms pijnlijk en langzame tijdsperiode te komen die nodig is om je haar terug te laten groeien.

Voor velen zijn verhullings- en behandelingsproducten echter niet genoeg. Het maakt niet uit hoeveel tijd je besteedt aan het onderzoeken, kopen en uitproberen van verschillende producten, de emotionele schade die haarverlies kan veroorzaken, heeft al plaatsgevonden. Iets wat wij volkomen begrijpen en daarom graag met je meedenken!


Het is belangrijk om je te beseffen dat je niet alleen bent. Volgens de American Academy of Dermatology worden ongeveer 80 miljoen mannen en vrouwen in alleen al Amerika getroffen door haaruitval. Om deze statistiek inzichtelijk te maken, leiden we u door het proces van haarverlies. Ervaringsdeskundigen die met hetzelfde probleem kampten vertellen hun verhaal en we laten je zien hoe je je zelfvertrouwen terugkrijgt.

Haarverlies bij vrouwen

Hoewel minder vrouwen last hebben van dunner wordend haar en haaruitval, wordt gezegd dat haaruitval hen acuter treft, juist omdat je het niet snel verwacht. Vaak wordt aangenomen dat mannen in bepaalde levensfasen dunner wordend haar of haarverlies zullen ervaren. Het kan dan verrassend zijn om een ​​vrouw met soortgelijke problemen te zien worstelen.

Voor vrouwen kan haar hun kostbaarste bezit zijn. Gezond haar is een teken van jeugdigheid en een goede gezondheid. Als dat wordt weggenomen, kan iemand zich rauw en kwetsbaar voelen. Dit komt deels omdat vrouwen niet zijn aangemoedigd om hun ervaringen met dunner wordend haar of haaruitval te delen. Tot voor kort werd van vrouwen die worstelen met dunner wordend haar of haaruitval verwacht dat ze een pruik dragen en deze in stilte verdragen.

Dat kan een crime zijn wanneer je het niet goed aanpakt. Er zijn echter ook instellingen die al jarenlang ervaren zijn in het aanmeten van een natuurlijk ogend haarwerk, dat naadloos aansluit. Niemand die het verschil ziet, behalve dan jouw extra boost aan zelfvertrouwen dan. Lees meer hierover ins onze blog: Haarwerk verdoezelt verdriet.

Wees gerust: je bent niet de enige! Met 30 miljoen vrouwen die aan haaruitval lijden, is het hopelijk geruststellend te weten dat er veel andere vrouwen zijn die dezelfde ontberingen doormaken. Zij, net als jij, vinden het misschien moeilijk om het aan anderen te vertellen, zelfs aan mensen met wie ze een hechte band hebben. Als we openlijk blijven praten over haarverlies en de verschillende mechanismen om ermee om te gaan, kunnen we elkaar echt helpen.

Haarverlies bij mannen

Haarverlies bij mannen komt veel vaker voor en treft ongeveer 50 miljoen mannen in alleen al de Verenigde Staten.

Hoewel haaruitval bij mannen meer openlijk wordt besproken, betekent dit niet dat mannen het gemakkelijker hebben om met de fysieke en emotionele problemen die gepaard gaan met dunner wordend haar of haarverlies om te gaan. Omdat haaruitval bij mannen al op hun twintigste levensjaar kan beginnen, ervaren velen een knagend gevoel waar je een leven lang mee te kampen kan hebben. Dit is niet gemakkelijk te begrijpen als je in de twintig bent en kan nog moeilijker worden naarmate je ouder wordt en de aandoening aanhoudt.

Met meer mannen die met dunner wordend haar rondlopen en daarmee meer aandacht voor de problemen, bestaan er meer behandelingen en producten voor mannen dan voor vrouwen. Behandelingen voor haarverlies bij vrouwen worden langzaamaan ingehaald, omdat steeds meer vrouwen openlijk hulp en advies zoeken bij dunner wordend haar of haarverlies. Lees hierover onze blog: Is kaalheid een typische mannenkwaal?

Oudere mannen kampen vaker met haarverlies

Veelvoorkomende manieren hoe haaruitval en haaruitval ons laten voelen

Het maakt niet uit of je man of een vrouw bent, de stressvolle ervaring van haarverlies beïnvloedt ons allemaal op dezelfde manier. Soms is er een indicatie dat het eraan zit te komen of zie je vroege signalen die je in staat stellen om preventieve maatregelen te nemen. Meestal komt dunner wordend haar of haaruitval onverwachts voor en moeten we uitzoeken hoe we het vertrouwen dat we hadden met een volle bos haar terug kunnen krijgen.

Wat er ook gebeurt, er zullen altijd aanvankelijke gevoelens van woede, haat en wanhoop zijn. Hopelijk zwakt dit na verloop van tijd af. Onderstaande video toont negen vrouwen die hun haar verloren, maar vervolgens ontdekten wat hen echt mooi en uniek maakt. We vroegen ook aan aantal Toppik-klanten hoe zij de emotionele tol die haaruitval veroorzaakt hebben gedragen en hoe effectieve behandelingen bij Toppik hen weer zelfvertrouwen heeft gegeven.

Kitney: ‘Ik begin dertig toen mijn kale kruin behoorlijk prominent aanwezig was. En nog steeds! Ik kreeg veel ongewenste blikken en had zelfs dates die erop wezen en me naar mijn haarverlies vroegen. Het vernederde me zo, dat ik niet wist wat ik moest doen. Uiteindelijk ben ik een aantal jaren haarstukjes en pruiken gaan gebruiken. Ik kocht alleen pruiken van echt haar omdat de geloofwaardigheid in stand te houden. Dat ging lang goed, totdat ik ze na een paar jaar niet meer kon betalen. Het alternatief, de spray-on kleur, werkte prima, maar liet een puinhoop achter in mijn badkamer en op mijn kussens. Op een dag probeerde ik Toppik en mijn leven veranderde! Het ziet er zo natuurlijk uit dat je nooit zou geloven dat mijn haar zo dun is dat ik er nauwelijks een paardenstaart van kan maken. Het gaat lang mee, dus ik hoef mijn haar maar één keer per week te wassen en te stylen. Ik verfris het dagelijks, maar het ziet er zo natuurlijk uit dat niemand me nog vragend aankijkt.’

Lenny: ‘Wat gênant om ineens dunner wordend haar te hebben. Ik zag dit product in een tijdschrift op de luchthaven en bestelde het meteen. We zijn inmiddels twee jaar verder en levensreddend gebleken. Ik schaam me niet voor mijn dunner wordende haar omdat niemand weet dat het dunner wordt sinds ik dit product gebruik. Toppik is het echt waard.’

Marci: ‘Ik gebruik Toppik al jaren voor licht dunner wordend haar waar ik me al langer bewust van was. Ik kreeg onlangs de diagnose huidkanker op mijn hoofdhuid, wat resulteerde in een operatie en twee grote kale plekken op mijn hoofd. Ik ben nog nooit zo dankbaar geweest voor een product als dit. Het is echt een redder in nood voor mij geweest.’

Zoek lotgenoten online

Laat haaruitval niet je eigen persoonlijke last zijn. Er zijn veel mogelijkheden en manieren om je verhaal met anderen te delen. Je zou kunnen overwegen om iemand anders te helpen door hem of haar eraan te herinneren dat ze deze zware last niet alleen hoeven te dragen.

Worstelen met haaruitval is een emotionele strijd op zich, maar het hoeft niet iets te zijn dat je alleen doormaakt. Er zijn veel manieren waarop je contact kunt maken met anderen en uw ervaring en verhaal over haarverlies kunt delen, zoals op een forum online. Haarweb is daar een goed voorbeeld van. Het zijn geweldige bronnen waar je kunt praten met anderen die iets soortgelijks doormaken, of manieren kunt vinden om anderen te helpen en te ontmoeten die mogelijk bij jou in de buurt wonen.

Producten die helpen bij haaruitval en haargroei

Ons doel bij Toppik is niet alleen om je het gevoel te geven dat je een veilige plek hebt waar je kunt praten en vragen kunt stellen over haaruitval en dunner wordend haar, maar ook om je de beste haargroeiproducten en middelen die kale plekjes bedekken te bieden.

Toppik Hair Building Fibers

Ons meest populaire product, Toppik Hair Building Fibers, is een cosmetische oplossing voor haaruitval. Het helpt alle delen van dunner wordend haar of een doorschijnende hoofdhuid te bedekken. Het laat het haar er tevens dikker en voller uitzien. De haarvezels zijn verkrijgbaar in meerdere tinten en maten die kunnen worden gemengd om bij bijna elke haarkleur te passen. Je kunt de Hair Fibers schudden of in je haar sprayen en je dunner wordende haar wordt direct verborgen.

Toppik Colored Hair Thickener

Onze Colored Hair Thickener is een andere cosmetische optie voor dunner wordend haar. Deze kleurspray-oplossing is ontworpen om grotere delen van dun of dunner wordend haar te camoufleren, de hoofdhuid niet te laten doorschijnen en zelfs de hergroei van wortels tussen kleurafspraken te verbergen. De lichtgewicht, langdurige formule is zacht voor de hoofdhuid en veilig voor dagelijks gebruik.

Colored Hair Thickener blijft op zijn plaats door wind, regen en transpiratie, maar wast gemakkelijk uit met shampoo, waardoor het een geweldig haarbedekkend product is dat gemakkelijk te gebruiken is. Ideaal voor het creëren van een vollere, dikkere look in een oogwenk.

Lasertechniek

Tot slot wijzen we je graag op het drietal laserproducten van onze vrienden van AboutOurBrands. Ze zijn stuk voor stuk ontworpen, via geavanceerde lichttechniek, de groei van je hoofdhaar te stimuleren.

Zo is de Hairmax Laserband 82 Comfortflex voedend voor de haarzakjes en keert het 't proces van dunner wordend haar. Tevens verhoogt het de dicht- en volheid van je haar en herstelt het de natuurlijke groeicyclus en haargroei.

De Hairmax Flip 80 Laser Cap kent dezelfde werking maar heeft een ander ontwerp om haaruitval aan de voor- en achterkant of beide kanten van je hoofd te bestrijden. Te behandelen met een simpele flip.

De Hairmax Regrowmd Lasercap 272 is een product dat klinisch bewezen haargroeitechnologie heeft verstopt in een pet. Zo onderga je zelfs in het openbaar je behandeling, zonder dat iemand het doorheeft.