Zo creëer je de ideale travel-look

Tips nodig over hoe je je haar kunt verzorgen tijdens het reizen? Zoek niet verder! Wij vertellen je hoe je met je lange of korte lokken moet omgaan, welke producten je moet meenemen en welke je beter thuis kunt laten. Als je op reis bent, is uren met je haar bezig zijn immers het laatste dat je wilt. Elke minuut van die welverdiende rustperiode moet optimaal benut worden.

Zonder stress op reis

Laten we maar wel meteen eerlijk zijn: gestyled haar en frisse make-up voegen wel de finishing touch toe om je reisoutfit een gepolijst uiterlijk te geven. Dat is het echte geheim van een chique stijl. Het maakt niet uit hoe perfect je reisgarderobe eruitziet als deze andere factoren ontbreken. Men ziet het meteen!

Dit betekent niet dat je je hele beautykast mee op reis moet nemen, of haartools moet gaan gebruiken als dat niet jouw ding is. Het is slechts een herinnering dat je je haarroutine niet helemaal hoeft over te slaan. De essentiële items kun je gewoon meenemen, maar dan wel met mate.

Kies essentiële stylingtools

Stop niet al je stylingtools of een full-size haarborstel in je koffer. Bel de accommodatie waar je verblijft van tevoren om te zien of ze een föhn aanbieden. Als dat niet het geval is, zoek dan naar een opvouwbare reisföhn. Vergeet ook je miniborstel en minikam niet.

Helaas zijn mini-strijkijzers niet zo effectief als reisföhns, vooral als je extreem krullend haar hebt. Pak indien nodig een dun strijkijzer van 1 inch of kleiner in. Sommige strijkijzers kunnen ook worden gebruikt als krultangen. Het is belangrijk op te merken dat haarstylingproducten in andere landen mogelijk niet werken. Zoek voor de zekerheid naar items met dubbele spanning of neem de juiste stekker-converter toe om ook in het buitenland aan de slag te kunnen met je haar.

Deze stylingtools neem je mee op reis

Tips voor het stylen van je haar op reis

Haaraccessoires die het overwegen waard zijn: voor je reis: Borstel of kam in reisformaat, Bobby Pins, Haarbanden, Knot, Hoofdband, Haar Sjaal, petje en/of Hoed. Voor dagen met slecht haar kunnen deze beauty-hacks helpen:

  • Knot: een gemakkelijke manier om vuil of verward haar te verbergen.
  • Paardenstaart: of je hem nu hoog of laag knoopt, een paardenstaart kan op een warme dag een schone en chique uitstraling geven.
  • Bobby Pins: draai en speld het haar en houd het ingedrukt.
  • Petjes of hoeden: voeg stijl toe en verberg bad hair days.
  • Droogshampoo (of babypoeder): strooi het over je haar en schud het uit als je onderweg bent.
  • Hoofdbanden: een dunne, delicate stijl kan je glamour compleet maken.
  • Vlechten: leer hoe je ten minste één vlechtlook kunt creëren.

Hitteloze kapsels

Als je besluit je ‘gereedschap’ thuis te laten, zijn er enkele opties voor kapsels waar je het niet al te warm van krijgt. Pak voor volume en golven een paar schuimkrulspelden in die je 's nachts kunt dragen om je haar te fixeren.

Gebruik je klauwclips? Knip ze, nadat je je haar hebt gewassen, in een lage knot terwijl het nog nat is. Het zal aan de lucht drogen om natuurlijk ogende golven te creëren. Als een bonus -als je kroeshaar hebt- kan deze methode ook gladde golven creëren in plaats van strakke krullen. Voeg wat stylingproduct toe voordat je het weer vastbindt.

Creëer een elegant opsteekkapsel met de sock bun-methode. Kies voor een kant-en-klare broodjesroller die niets weegt en indien nodig in een kleine ruimte kan worden gestopt. Als je je haar voor langere tijd in een knot laat rollen, kan het ook volume en golven creëren. Perfect voor een overgang van dag naar nacht!

Net als bij een sokknot, resulteren vlechten ook in golven en zijn ze een vrouwelijke manier om je haar te stylen. Dit kapsel is geweldig voor een actieve trip omdat het vrouwelijk is en toch je haar uit je gezicht houdt.

Creëer hiotteloze kapsels op vakantie

Haarverzorging op reis

Afgezien van het stylen van je haar, is een van de andere uitdagingen bij het inpakken het beperken van toiletartikelen. Maar hoe beperk je shampoo als je gemakkelijk een hele reisfles in één keer kunt gebruiken?

Tenzij je absoluut getrouwd bent met je haarshampoo, is dit de enige plek waar je gemakkelijk ruimte kunt besparen, aangezien veel hotels en zelfs sommige Airbnbs shampoo aanbieden als onderdeel van hun voorzieningen. Als je voor een langere periode reist, koop dan shampoo als je gaat. Wanneer je een weekend reist, neem dan een fles in reisformaat mee.

Maak je gebruik van haar producten die kale plekken maskeren en met haarvezels opvullen, kies dan voor de reisvariant waarmee je ruimte kunt besparen maar toch altijd een hoeveelheid voorhanden hebt. Toppik biedt al flacons aan vanaf 3 gram die zelfs in je portemonnee passen. Daarnaast biedt de Toppik Hair Perfecting Tool Kit je handen en voeten om de producten netjes aan te brengen. Maak de behandeling af met een Toppik Fiberhold Spray (een nevel om de vezels nog beter aan je haar te binden) en Toppik Hair Fattener (om de haarschacht te voeden met keratine en proteïne. Hierdoor zwelt je haar op en ziet het er meteen voller uit).

Benieuwd naar meer tips om zo licht bepakt mogelijk op reis te gaan maar toch al het nodige bij je te hebben? Maak het jezelf gemakkelijk en lees hier verder.