Onze 7 kerstkapsels tegen dun haar

Of onze feestdagen dit jaar nu in real life of via een Zoom-verbinding gevierd worden, we willen er allemaal op ons best uitzien. Vakantiekapsels kunnen voor iedereen werken zelfs als je dun haar hebt! Lees snel verder voor onze favoriete opsteekkapsels voor dun haar. Bovendien vertellen we je onze nummer 1 stylingtip om dun haar er direct dikker uit te laten zien.

Vakantiekapsels: 7 makkelijke oplossingen voor dun haar

1: Aandachtsknot

Een van de gemakkelijkste manieren om fijn of dun haar te camoufleren, is door je opgestoken haar wat sprankeling te geven! De toevoeging van haarassesoires trekt de aandacht weg van dunner wordende plekken.

Knot maken:

 • Pak de bovenste laag van je haar en zet dit bovenop je hoofd vast met een klem.
 • Om de knot af te maken pak je een elastiek en plaats je de knot een stukje naar rechts onder je hoofd en maak je een klein los knotje.
 • Vervolgens haal je je haar los dat je in het eerste gedeelte bovenop je hoofd had vast gezet.
 • Verdeel deze lok haar nu in twee delen en plaats het linker deel naar de rechterkant over het knotje heen en zet de lok vast met een schuifspeldje.
 • Dit doe je ook met het rechterdeel, alleen plaats je deze over de linkerkant van het knotje en zet je deze aan de onderkant vast.

2: Halve Knoop

Hoewel dit kerstkapsel slechts voor de helft uit opgestoken haar bestaat, denken we nog steeds dat het telt! De toevoeging van sprankelende haarclips voegt dimensie en interesse toe aan fijn en dunner wordend haar. Door je haar wat buiging te geven met een krultang, zal je haar er ook dikker en voller uitzien.

Halve Knoop maken:

 • Verdeel je haar in tweeën, waarbij je scheiding ongeveer bij je oren begint.
 • Maak een staart van het bovenste deel, maar trek je haar niet helemaal door het elastiek.
 • Het overige haar laat je onder de ontstane knot hangen.

3: Gekrulde Top Knot

Dames met gekruld haar hebben het geluk van een natuurlijke golf, wat voor extra volume zorgt. We houden van dit kerstkapsel omdat je je babyhaartjes kunt stylen om het uiterlijk van een dikkere haarlijn te creëren. De gekrulde ranken aan de zijkanten verhullen het dunner worden rond de oren, waardoor het haar er over het algemeen dikker en voller uitziet.

Gekrulde Top Knot Maken:

 • Breng je haar in een hoge staart en zet het vast met een elastiek.
 • Verdeel je staart in meerdere plukken die je vervolgens toupeert.
 • Pak nu je speldjes en draai je staart in een knotje.

4: Bun met Scrunchie

Een elastische srunchie voegt volume toe aan je knot. Het ziet er daardoor in de meeste gevallen voller uit. Gebruik een geklede stof zoals fluweel of satijn om dit eenvoudige kapsel een vakantie twist te geven. Dit kapsel heeft een omlijnde pony, die dat aandacht op het gezicht vestigt en het haar dikker laat lijken.

Scrunchie maken:

 • Zorg voor een stoffenschaar, elastiek, speldjes, veiligheidsspeld, leuke stof en eventueel een rol mes en breinaald.
 • Knip de stof op 10 cm breed en 33 cm lang.
 • Sla deze vervolgens in de lengte dubbel (verkeerde kant naar buiten).
 • Houd een randje omgeslagen en speld dit af. Stik de stof vanaf de rand dicht en draai de stof om met een schaar zodat de naad aan de binnenkant zit.
 • Zorg dat je je elastiek 10 centimeter korter is dan de stof, dus in dit geval 23 cm.
 • Bevestig de veiligheidsspeld aan het eind van het elastiek.
 • Met de veiligheidsspeld haal je het elastiek door de stoffen ‘tunnel’.
 • Naai de uiteinden aan elkaar vast en schuif de onafgewerkte rand in de omgeslagen rand.
 • Stik dit ten slotte vast met de machine, of onzichtbaar met de hand.

5: Holiday Updo met nieuwe accessoires

Het kiezen van leuke en nieuwe accessoires, zoals rendiergeweien of een kerstmuts, is een andere manier om het oog af te leiden van fijn of dunner wordend haar. De finishing touch komt met de gekrulde ranken die worden gebruikt om het gezicht te omlijsten.

6: Ontspannen Chignon

Een eenvoudige, ontspannen chignon is een andere uitstekende optie voor een vakantiekapsel bij fijn en dun haar. Zorg ervoor dat je je haar golft met een krultang voordat je het in een chignon gaat stylen, want dit geeft je haar extra volume en textuur. Trek een paar haarranken aan de zijkanten van je gezicht uit voor een flatterende look.

7: Faux Pompadour

Een beetje haarlak geeft dit kerstkapsel veel body bij de kruin. Hierdoor ziet het haar er over het algemeen dikker uit en het creëert het beeld van een krachtige, zelfverzekerde, misschien zelfs wel zakelijke vrouw die weet wat ze wilt. Combineer dit kerstkapsel met sprankelende oorbellen voor een feestelijke look!

De beste manier om je kerstkapsels of dun en fijn haar te stylen

Als je dun of fijn haar hebt, lijken kerstkapsels in eerste instantie misschien uit den boze. Opsteekkapsels trekken het haar immers terug, waardoor de hoofdhuid zichtbaar wordt. Op dit punt komen de Toppik Hair Building Fibers om de hoek kijken. Toppik is gemaakt van statisch geladen vezels die een magnetisch effect creëren en zich vastklampen aan zelfs de kleinste haartjes, voor een natuurlijke look die blijft zitten tot je je haar wast. Ze mengen zich onzichtbaar met bestaande haarlokken, verbergen haaruitval onmiddellijk en laten het haar er van nature dik en vol uitzien. Mannen en vrouwen komen zo direct ruimer in haarstyle-opties te zitten.

Hoe gebruik je het?

 1. Kies de kleur van Toppik Hair Building Fibers die het beste overeenkomt met je eigen haarwortelkleur.
 2. Verwijder de zeefdop en vervang deze door de Spray Applicator (enkel verkrijgbaar via onze tool kit).
 3. Gebruik de Spray Applicator om Fibers aan te brengen op delen van de hoofdhuid die doorschijnen. Besteed speciale aandacht aan de slapen (waar het haar vaak dun is).
 4. Gebruik de Hairline Optimizer om gebieden langs de haarlijn op te vullen.
 5. Maak de look af met een beetje FiberHold Spray.

10% KORTING (op alles!)

Sinterklaas, Kerstmis, Oudejaarsavond en misschien zelfs wel een verjaardag. December staat traditiegetrouw bol van de feestdagen en mogelijkheden om jezelf of je naasten eens lekker in de watten te leggen.Omdat 2020 al lastig genoeg was, denken we graag met je mee en geven we speciaal voor jou DE HELE MAAND DECEMBER maar liefst 10% KORTING te geven op ALLE PRODUCTEN. Bovendien ontvang je bij elke bestelling gratis een tube desinfecterende Victoria Handgel. Gebruik hiervoor bij je bestelling de kortingscode: ‘DECEMBER’. Deze actie is ook van toepassing op de producten van Foligain, Viviscal en AboutOurBrands.