Het belang van proteïne voor haargroei

Eiwitten essentieel voor haargroei

Ons haar is gemaakt van proteïne, keratine genaamd, dus het is logisch dat het eten van eiwitten essentieel is voor de haargroei. Ons lichaam gebruikt eiwit voor een aantal verschillende vitale functies.

Wanneer we niet genoeg eten, leidt ons lichaam de eiwitten die we eten door naar onze essentiële organen en negeert het niet-essentiële functies, zoals de haargroei. Hoewel dit afweermechanisme ons in leven houdt als we niet goed eten, kan het ook resulteren in een vertraagde haargroei of zelfs haaruitval.

Dus hoe weet je hoeveel eiwitten je moet eten? Volgens gezondheidsonderzoekers aan de Harvard Medical School moet een gemiddelde 50-jarige volwassen vrouw ongeveer 53 gram eiwit per dag eten, terwijl de gemiddelde volwassen man die over het algemeen meer dan vrouwen weegt ongeveer 56 gram eiwit per dag moet eten .

Deze aantallen zijn echter afhankelijk van je lengte, gewicht en levensstijl. Vraag je arts voor een meer nauwkeurige aanbeveling hoeveel eiwitten je zou moeten eten.

De beste proteïne voor haargroei

1. Eieren

Eieren zijn een geweldige bron van eiwitten en biotine - twee essentiële voedingsstoffen voor de haargroei. Haarzakjes hebben biotine nodig om keratine te produceren, wat een reden is waarom deze vitamine vaak wordt opgenomen in haargroei supplementen, zoals in de Hair Stimulating Supplements van Foligain.

Eieren zijn ook een grote bron van andere voedingsstoffen voor de haargroei, waaronder zink en selenium.

2. Zalm

verse zalm met veel eiwitten

Vette vis zoals zalm zijn uitstekende bronnen van eiwitten voor de haargroei. Niet alleen is zalm rijk aan eiwitten, maar het is ook een uitstekende bron van omega-3 vetzuren. Een studie uit 2015 in de Journal of Cosmetic Dermatology vond een verband tussen het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3-vetzuren en een verhoogde haardichtheid.

Als je de smaak van vis niet lekker vindt, kun je ook een visolie supplement nemen om je dagelijkse dosis vetzuren te krijgen.

3. Noten

Noten zijn niet alleen een geweldige snack, ze zijn ook een geweldige manier om meer eiwitten voor de haargroei in je dieet te krijgen, vooral voor mensen die geen dierlijke producten consumeren.

Bovendien zijn noten ook uitstekende bronnen van voedingsstoffen voor de haargroei, zoals vitamine E, B-vitaminen, vetzuren en zink.

4. Oesters

goed voor je haar

Oesters zijn niet alleen een geweldige bron van eiwitten, maar ze zijn ook een van de rijkste bronnen van zink. Zink is een belangrijke voedingsstof voor de haargroei omdat het een rol speelt bij de eiwitsynthese en celdeling. Om deze reden is een tekort aan zink in verband gebracht met bepaalde soorten haarverlies.

5. Bonen

wat weer goed is tegen haaruitval

Bonen zijn een uitstekende plantaardige bron van eiwitten voor de haargroei. Ze bevatten ook andere essentiële voedingsstoffen voor de haargroei, waaronder ijzer. IJzertekort is een veelvoorkomende bron van haarverlies, vooral bij vrouwen.

Meer bonen opnemen in je voeding is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je genoeg ijzer (en eiwitten) krijgt voor een gezonde haargroei.

6. Rundvlees

Rundvlees is een andere rijke bron van eiwitten. In feite, 225 gram entrecote biedt maar liefst 58 gram eiwit - die voldoet aan de dagelijkse eiwitbehoefte voor veel volwassenen.
Rundvlees is ook rijk aan haar-gezonde voedingsstoffen zoals ijzer, niacine en selenium.

Vergeet niet, zelfs als je een gezond dieet eet, kan je haar maximaal 1 centimeter per maand groeien. Als je op zoek bent naar directe resultaten, kan Toppik Hair Building Fibers binnen enkele seconden de indruk wekken van dikker ogend haar zonder te wachten tot je manen groeien.