Hoe je kort haar laat groeien

Het laten groeien van je haar is een ware test van geduld. Haar groeit slechts een centimeter per maand zodat de overgangsperiode naar prachtig lang haar lang kan duren. En terwijl Toppik Hair Building Fibers je haar meteen dikker kunnen maken, kunnen ze je haar er niet langer langer uit laten zien.
Als je klaar bent met je korte haar volg dan de tips in deze blog voor het kweken van langer haar.

Trim je haar regelmatig

Het trimmen van je haar is waarschijnlijk het laatste wat je wilt doen als je echt je haar sneller wilt laten groeien, maar we raden het toch aan.

Je haar groeit gelijkmatig over je hoofd. Dus terwijl je kort haar laat groeien, moet je wachten tot het haar bovenop je hoofd het haar dat verder naar beneden zit inhaalt. Anders loop je het risico op een serieus matje.

Dus, om die haarramp te voorkomen, bezoek je de kapper voor een regelmatige trimbeurt. Je kapster kan de achterkant van je haar laten trimmen terwijl de bovenkant groeit, en het geeft je haar wat textuur en style zodat het er nog steeds mooi uitziet.

Plus, door te trimmen verwijder je gespleten haarpunten, een grote vijand van gezonde haargroei!

gespleten haarpunten tim je haar regelmatig hoe je kort haar laat groeien

Focus op gezond haar

Beschadigd haar is brosser en breekt gemakkelijker af. Dus als het je doel is om kort haar te laten groeien, wil je je haar zo gezond mogelijk houden door deze regels te volgen:

  • Gebruik een zachte shampoo zoals Toppik Hair Building Shampoo om het haar twee tot drie keer per week mee te reinigen.
  • Volg de shampoo altijd op met een vochtinbrengende conditioner zoals Toppik Hair Building Conditioner.
  • Vermijd bleekmiddel, permanenten, relaxers en andere chemicaliën die je haar mogelijk kunnen beschadigen.
  • Gebruik hitte gereedschap zo weinig mogelijk en bescherm het haar altijd voordat je gaat föhnen, krullen of straightenen.
  • Wees voorzichtig met het kammen of borstelen van het haar.

Gebruik accessoires

Accessoires zijn de sleutel tot het laten groeien van kort haar. Haarbanden, haarspeldjes, hoofddoekjes en haarspeldjes zijn de perfecte oplossingen voor als je gewoon niet zeker weet wat je moet doen met je 'tussenkapsel'.

Je kan bijvoorbeeld delen van je haar draaien en vastspelden om een schattige updo te maken. Breng Toppik Hair Building Fibers aan met behulp van de Spray Applicator om eventuele delen van de hoofdhuid te camoufleren tussen de wendingen.

Zorg ervoor dat je niet slaapt met accessoires in je haar, omdat de spanning breuk kan veroorzaken.

haarband accessoires goed om haar te laten groeien hoe je kort haar laat groeien Doe alsof

Een pruik of hairextensions kunnen de indruk wekken van langer haar terwijl je wacht tot je natuurlijke haar groeit. Sommige mensen kunnen niet zonder!

Als je ervoor kiest om de uitbreidingsroute te volgen, moet je een haarstylist bezoeken die getraind is in het plaatsen van hair extensions op kort haar. Anders loop je het risico je natuurlijke haar te beschadigen, waardoor het nog meer breekt - wat het tegenovergestelde is van wat je wilt!

Gezond lichaam = gezond haar

Er is geen wondermiddel om haar sneller te laten groeien. Je kan er echter wel voor zorgen dat je de haarzakjes de voedingstoffen geeft die ze nodig hebben om het haar zo snel mogelijk te laten groeien door gezonde voeding te eten dat gevuld is met veel eiwitten, vitamines en gezonde vetten. Je kan jouw voeding aanvullen met een klinisch bewezen haargroeisupplement, zoals Viviscal.
Onthoud, een gezond lichaam groeit gezond haar!

gezond lichaam = gezond haar eet gezond om kort haar te laten groeien

Wees geduldig!

Het is misschien niet mooi, maar als je je korte haar wilt laten groeien, moet je gewoon lachen en het accepteren. Ondertussen kan het lezen van de verhalen van anderen over het laten groeien van hun korte haar je helpen om door de lastige fasen te komen.

Met wat geduld en veel vastberadenheid, zal je haar in no time langer worden!