Kortpittig kapsel in trek

Eind vorig jaar werd er maar liefst 1,6 miljoen keer gegoogled op de term ‘pixie cut’. We kunnen dus wel stellen dat dit kortpittige kapsel flink in opkomst is. Wat zijn de populairste manieren om deze stijl te dragen en, nog belangrijker, hoe houd je je haar gezond genoeg om het te kunnen blijven doen? En welke oplossingen zijn er bij kale plekken en korte kapsels? wij leggen het je uit.

Haar kan stralen zolang je er naar omkijkt

De tijd dat kortgeknipte kapsels bij dames enkel toebehoorden aan huisvrouwen van gemiddelde leeftijd lijkt voorbij. Tegenwoordig zien we steeds vaker zien ook werkende vrouwen, jongeren en artiesten naar de schaar grijpen.

Zo sprong onlangs zangeres Rihanna op deze voorbij rijdende trein, laat actrice Judi Dench al jaren zien dat een dergelijk kapsel haar prima staat en ook Dua Lipa koos voor deze haarstijl op cover van de Britse Vogue.

Waar komt deze trend vandaan? Is het de verveling van de lockdown die ons laat kiezen voor een ‘short hair, don’t care’ attitude? Of steekt er toch iets anders achter? Wat er ook aan deze korte kapsels ten grondslag ligt, de dames in dit artikel staat het in ieder geval prima.

Lang geleden werd ten onrechte gedacht dat de ‘pixie cut’ alleen voorbehouden was aan mensen met kaaklijnen die eruit zagen alsof Michelangelo ze zelf had gebeiteld. Nu weten we dat alle gezichtsvormen eronder passen, zolang je maar kiest voor de juiste insteek van je haar. Bovendien werkt het voor elk haartype: dik of fijn, steil of gekruld.

Kale plekken verhullen bij kort kapsel

De finishing touch

Zit je haar als gegoten, maar mis je de finishing touch? Denk dan ook even aan je ogen:

  • Nepwimpers: Lash Lift Effect hebben precies de juiste hoeveelheid krul om de ogen op te liften.
  • Eyeliner: De Ardell Dynamic Duo geeft je een smokey kajal of strakke matzwarte look.
  • Mascara: De Mega Volume Never Flat zorgt voor extreem volume en krul.
  • Oogschaduw: Pro Palette bevat vijftien duurzame kleuren met de ultieme mix van matte afwerkingen.

‘Het knippen van je haar kan bevrijdend en sexy voelen en geeft het zelfvertrouwen een boost. Het maakt zeker een statement’, zegt Luke Hersheson, kapper van Victoria Beckham. In plaats van een harde, hoekige snit, geeft hij de voorkeur aan een klassiek ronde vorm en houdt hij de randen zacht voor een minder eng startpunt voor de trend.

‘Ik ben fan van de kapsels van Jada Pinkett-Smith, die haar lange pony afknipte en koos voor deze look die haar verbluffende botstructuur accentueert. Ook Zendaya heeft een heel mooie en vrouwelijke look gecreëerd en het kapsel van Selma Blair is tot in perfectie geknipt. Met volume dat in de wortels is geföhnd en opzij geveegde voorstukken die net boven haar ogen vallen.

Problemen door dunner haar?

Draag je graag een kort kapsel maar heb je last van dunner haar, inhammen, kale plekken of een andere haaraandoening? In dat geval kunnen de Hair Building Fibers van Toppik uitkomst bieden. Deze minuscule haartjes hechten zich aan je bestaande haar en maskeren de kalen plek.

Met de Pixie Cut is het vaak niet mogelijk om achterliggend haar over de kalende plek te kammen. Hier komen de haarvezels om de hoek kijken, gemakkelijk aan te brengen door met de hand te strooien of via te sprayen voor een makkelijk aan te brengen applicator (enkel verkrijgbaar via onze tool kit).

Met behulp van de Hairline Optimizer kun je snel en gemakkelijk een natuurlijke haarlijn creëren, zonder dat er overtollige vezels op je voorhoofd terecht komen. De Fiberhold Spray maakt het karwei af. Deze fijne nevel bindt de fibers nog beter aan je eigen haar en is bovendien waterafstotend. Dit tot tevredenheid van gebruikers.