Het oplossen van 5 algemene hoofdhuidaandoeningen

Hoofdhuidproblemen kunnen ongemakkelijk en beschamend zijn, maar niet alle hoofdhuidaandoeningen leiden tot haaruitval. Veel voorkomende hoofdhuidaandoeningen vereisen echter wel een bezoek aan de dokter om de symptomen op te helderen en te voorkomen dat ze ernstiger worden.

Blijf lezen om meer te weten te komen over algemene hoofdhuidaandoeningen en wat u eraan kunt doen.

De 5 meest voorkomende hoofdhuidaandoeningen

Eczeem en droge hoofdhuid

Heb je last van plekken met droge, ruwe, jeukende huid op je hoofdhuid? Dat kan eczeem zijn. Wanneer de van nature beschermende lipidebarrière van de huid wordt aangetast, kan dit resulteren in een jeukende en ontstoken eczeemuitslag.

Schakel over naar het gebruik van parfumloze formules van haarverzorgingsproducten, want parfum kan eczeem irriteren. Als je eczeem aanhoudt, kan je jouw dermatoloog om een crème vragen die de natuurlijke lipidebarrière van de hoofdhuid herstelt.

Jeukende hoofdhuid

Hoewel er veel oorzaken van een jeukende hoofdhuid zijn, is een van de meest voorkomende gewoon het niet het goed reinigen van je hoofdhuid. Het niet correct wassen van je haar kan leiden tot een opeenhoping van vuil, talg en haarproducten op je hoofdhuid. Door deze opbouw kan de hoofdhuid jeuken.

vrouw met handen in het haar

Om de jeukende hoofdhuid thuis te behandelen, was je het haar drie tot vier keer per week met een zachte shampoo zoals Toppik Hair Building Shampoo. Als je je haar wast, masseer je de shampoo met je vingertoppen in je hoofdhuid om vuil en overtollig talg te verwijderen. Spoel het haar grondig uit om alle shampoo en conditioner uit het haar en de hoofdhuid te verwijderen.

Gebruik bovendien eenmaal per maand een reinigende shampoo om overtollige opbouw te helpen verwijderen.

Psoriasis

Psoriasis is een auto-immuunziekte die kan leiden tot roze of zilveren schilferige plaatjes op de hoofdhuid of elders op de huid. Hoewel er geen genezing is voor deze aandoening, kan je dermatoloog je een plaatselijke spray of crème voorschrijven. Psoriasis kan ook een teken zijn van een voedselallergie, dus jouw arts kan aanbevelen gluten of zuivel uit je dieet te laten vallen om te zien of je symptomen verbeteren.

Seborrhoïsch eczeem

Seborrhoïsch eczeem verschijnt op de hoofdhuid als vette schilfers met roos. Deze toestand kan worden veroorzaakt door stress en het weer, vooral in klimaten met koude, droge winters.

Hoewel wetenschappers niet zeker zijn van de oorzaak, denkt men dat een soort gist de boosdoener is. Wanneer dit niet behandeld wordt, kan Seborrhoïsch eczeem resulteren in haaruitval. Dus als je vermoedt dat je deze aandoening hebt, moet je onmiddellijk naar je arts gaan voor een behandeling.

Als je haarverlies of haaruitval hebt, gebruik je Toppik haarvezels om de hoofdhuid en dunner wordend haar te verbergen. Ze weerstaan wind, regen, transpiratie en gaan tot je volgende shampoo beurt mee.

Roos

Iedereen die weleens vlokken op hun donkere kleding  heeft gevonden is bekend met roos, wat eigenlijk een milde vorm van Seborrhoïsch eczeem is. Roos is een opeenhoping van dode huid op de hoofdhuid. Roos kan ook een jeukende hoofdhuid veroorzaken.

man met roos op schouder

Hoewel er geen remedie is, kun je roos beheersen door je haar te wassen met anti roos shampoo zoals Dandrene anti-roos Shampoo.

Zie de voordelen

Toppik haarvezels zijn perfect om de hoofdhuid door te verbergen en dun haar er direct dikker uit te laten zien. Bovendien zijn Toppik-vezels dermatologisch getest en is aangetoond dat ze geen hoofdhuidirritatie veroorzaken. Maar, als je vermoedt dat je een ernstige hoofdhuidaandoening heeft, raadpleeg dan altijd een arts. Jouw dermatoloog kan je adviseren over de best mogelijke behandeling voor de behoeften van je eigen hoofdhuid.