Ken je haaruitval behandeling opties

Hoewel haarverlies ongelooflijk vaak voorkomt, kan het hebben van een kale plek ervoor zorgen dat je je angstig en zelfbewust voelt. Kale plekken kunnen om verschillende redenen opduiken en vormen een probleem voor zowel mannen als vrouwen. Gelukkig is er waarschijnlijk een behandeling beschikbaar die kan helpen met je unieke haaruitval.
Lees verder om meer te weten te komen over algemene haarverlies behandelingen en hoe je kalende plekken direct kunt verbergen met Toppik haarvezels.

Wat veroorzaakt kale plekken?

Mannen en vrouwen van alle leeftijden en etniciteiten kunnen haarverlies ervaren, inclusief kale plekken. Enkele van de meest voorkomende oorzaken van kale plekken zijn:

 • Androgene alopecia (ook bekend als mannelijke of vrouwelijke patroon haaruitval)
 • Alopecia areata (een auto-immuunziekte die veroorzaakt dat haar uitvalt in ronde plekken van de hoofdhuid, gezicht of lichaam)
 • Vitamine tekort
 • Telogeen effluvium (haarverlies dat optreedt 3-6 maanden na een stressvolle of traumatische fysieke gebeurtenis)
 • Tractie Alopecia (haaruitval veroorzaakt door overmatig gebruik van schadelijke haarstijlen zoals strakke vlechten, hairextensions en paardenstaarten)

De beschikbare opties voor haaruitval behandelingen zijn afhankelijk van je type haaruitval. Een behandeling die voor één type haaruitval werkt, werkt mogelijk niet altijd voor een ander.

Alleen een arts kan de oorzaak van je haarverlies vaststellen. Als je zorgen hebt over dunner wordend haar, maak dan een afspraak met een dermatoloog om je behandelingsopties te bespreken. In veel gevallen van haaruitval geldt: hoe eerder je een behandeling gebruikt, hoe beter je resultaten zullen zijn.

vrouw met dunner wordend haar door androgene alopecia haaruitval

Veel voorkomende haaruitval behandelingen

Zodra je arts jouw vorm van haaruitval heeft vastgesteld, zullen zij aanbevelingen doen voor haarverlies behandelingen. Deze kunnen zijn:

 • Minoxidil
 • Nanoxidil
 • Haartransplantatie
 • PRP behandeling
 • Lasertherapie d.m.v. een laserkam of kap
 • Voedingssupplementen voor haargroei zoals Viviscal Haargroei Supplementen

Je dokter kan je een combinatie van haaruitval behandelingen aanraden voor de beste resultaten.

Kale hoofdhuid plekken verbergen

Bij de meeste medische en chirurgische haaruitval behandelingen kan het maanden of zelfs jaren duren voordat je resultaten ziet. Bovendien kunnen deze behandelingen duur zijn, en daardoor niet voor iedereen een optie.

Gelukkig zijn er enkele eenvoudige manieren om een kale plek onmiddellijk te verbergen! Dit zijn onze favoriete manieren om je haar dikker en voller te laten lijken.

Hair Building Fibers

Toppik Hair Building Fibers zijn speciaal geformuleerd om haarverlies zoals kale plekken onmiddellijk te verbergen. De vezels hebben een elektromagnetische lading zodat ze zich aan je bestaande haar hechten, waardoor het er dikker en voller uitziet. En omdat ze in negen tinten verkrijgbaar zijn, en ze kunnen worden gemengd passen ze bij zo goed als elke haarkleur.

demonstratie van toppik hair building fibers bij een kalende man

Verwissel je shampoo en conditioner

Het is misschien tijd om je gebruikelijke shampoo en conditioner in te wisselen voor formules die ontworpen zijn om volume toe te voegen aan dunner wordend haar. Toppik Hair Building Shampoo verwijdert vuil, talg en productresten die het haar verzwaren, terwijl Toppik Hair Building Conditioner je haar hydrateert en revitaliseert en daarbij gezond haar en hoofdhuid ondersteunt . Je wilt er tenslotte zeker van zijn dat je goed zorgt voor het haar dat op je hoofd zit!

Verander je stylingtechniek

Je kunt ook meer volume aan je haar toevoegen door de manier waarop je het haar styled te veranderen. Begin met het aanbrengen van een kleine hoeveelheid Toppik haarverdikkende serum op vochtig haar. Kam met een borstel met brede tanden door het haar om de Fattener gelijkmatig te verdelen.

Gebruik een föhn op lage of middelmatige stand om het haar droog te blazen. Dit geeft je haar meer volume zonder de schadelijke effecten van hoge hitte. Als je haar lang is, probeer dan je haar ondersteboven te houden en droog aan de wortels.

Schud of spuit wat Toppik vezels op het dunnere gebied voor verdere dekking. Sluit vervolgens alles op zijn plaats met de Toppik FiberHold Spray.

Kies een goed kapsel

Ga naar je haarstylist of kapper en vraag om een kapsel die je kalende plek vermomt. Kortere lengtes of gelaagde kapsels zien er vaak beter uit bij dunner wordend haar, voor zowel vrouwen als mannen.

vrouw met kort kapsel dan dunner wordend haar verbergt en met Toppik

Je hoeft het echter niet allemaal af te kappen. Een strategische knip- en stijltechniek kan je haar er direct dikker uit laten zien.