Na het zwemmen tips voor fijn of dun haar

Chloor is een chemische stof die wordt gebruikt om zwembaden veilig en hygiënisch te houden. Maar hoewel het bacteriën kan doden, kan het ons haar ook beschadigen. Chloor ontdoet haar van haar natuurlijke oliën, en breekt de beschermende laag op ons haar uit elkaar. Het resultaat? Droog, broos haar dat vatbaar is voor breuk. En als je haar al dun is, is breuk het laatste wat je wilt. Gelukkig zijn er enkele nazwemmende verzorgingstechnieken die je kunnen helpen om je haar er gezond en vol uit te laten zien.

Haarverzorging tips voor zwemmers

1. Spoel vóór en na

Spoel je haar, zonder shampoo, voordat je in het zwembad stapt. Dit helpt dorstige, droge lokken te verzadigen met zoet water, zodat ze niet zoveel van het gechloreerde water absorberen dat schade kan veroorzaken.

je haar spoelen voor het water in te gaan

2. Sla het strandlaken over

Een strandlaken is prima om je lichaam te drogen als je klaar bent met het zwemmen. Maar de vezels van een strandlaken zijn te ruw voor tere haarschubben, waardoor wrijving en schade ontstaat. Gebruik in plaats daarvan een oud katoenen t-shirt of een microvezelhanddoek om overtollig vocht uit je haar te verwijderen.

3. Breng een leave-in conditioner aan

Nadat je het chloor uit je haar hebt gespoeld, verzadigt je het haar grondig met leave-in conditioner. Leave-in-conditioner helpt bij het aanvullen van een deel van het haarvocht dat door chloor is weggehaald.

Je kan je eigen leave-in conditioner maken door gelijke delen Toppik Hair Building Conditioner en water in een spuitfles te mengen. Gewoon schudden en aanbrengen op vochtig haar wanneer je lokken wat extra vocht nodig hebben.

4. Zuiver je haar met Appelcider azijn

De opeenhoping van chloor en andere chemicaliën van het zwembad belast het haar en zorgt ervoor dat de strengen aan elkaar blijven kleven. En dat maakt dat het dunner wordend haar er nog dunner uit ziet. Dus als je veel zwemt, moet je wekelijks een zuiverende behandeling (Clarifying shampoo bijvoorbeeld) nemen om dit residu te verwijderen.

Probeer een spoeling met appelcider azijn voor een natuurlijke oplossing. Appelazijn helpt bij het afbreken en wegwassen van overtollig chemisch residu voor gezonder, voller haar. Om je eigen appelciderv azijn te maken, meng je een deel appelazijn met een deel water in een spuitfles. Was het haar met shampoo en spoel het af met water. Breng vervolgens het appelcider azijn mengsel op het haar aan, vooral gericht op de wortels. Laat het mengsel een tot twee minuten rusten en spoel het daarna grondig uit met koud water.

5. Gebruik een diepgaande conditioner behandeling

Ironisch genoeg kan al die tijd in het water je haar echt uitdrogen. Dus als je veel zwemt, is het belangrijk om het haar één keer per week diep te conditioneren om het gezond en gehydrateerd te houden.

Om haar te conditioneren, breng je Toppik Conditioner aan op schoon, vochtig haar. Gebruik voldoende conditioner zodat je het haar volledig kunt verzadigen, vooral aan de uiteinden. Laat de conditioner 10 tot 15 minuten rusten om het tijd te geven om in de haarschacht te penetreren. Spoel vervolgens af met koud water om de cuticula van het haar glad te maken en te verzegelen.

vrouw in het water die net toppik shampoo en conditioner heeft gebruikt

6. Verwijder het groen

Ondanks je beste nazwemmende haarverzorging, zien zwemmers met lichtere haarkleuren na het zwemmen nog steeds een groenige tint in hun haar. Verwijder die chloorkleur met deze doe-het-zelf remedie:

  1. Meng ¼ kopje bakpoeder met een beetje water in een kom om een pasta te maken .
  2. Masseer de pasta in alle delen van je haar die er groen uitzien.
  3. Spoel af met koud water, shampoo en conditioneer het haar zoals gewoonlijk.

7. Oefen veilige, natte haarstylingstechnieken

Haar is kwetsbaarder als het nat is, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het stylen van nat haar om je strengen te behouden en beschadiging of dunner wordend haar te voorkomen. Gebruik een grove kam om het natte haar voorzichtig te ontwarren. Borstel nat haar nooit, dit kan breuk veroorzaken. Vermijd dat het haar in strakke kapsels wordt gelegd als het nat is, omdat dit ook kan leiden tot breuk. Voor onderhoudsarme, weinig beschadigde haarstijlen voor nat haar, probeer het haar in een lage, losse vlecht of een lage knot te plaatsen.