Tips voor de perfecte wenkbrauwen

Volledige, natuurlijke wenkbrauwen hebben nu zeker een moment. En terecht: volledige wenkbrauwen omkaderen je gezicht en kunnen je helpen om er beter uit te zien. Perfecte wenkbrauwen zijn voor iedereen bereikbaar, ook als je wenkbrauwen van nature dun zijn. Het geheim? Wenkbrauw vezels!

Wat zijn Wenkbrauw vezels?

Vergeet potloden en poeders. Wenkbrauw vezels zijn de beste manier om volledige, natuurlijk ogende, perfecte wenkbrauwen te creëren die lang meegaan. Dus wat zijn ze? De wenkbrauwvezels van Toppik zijn gemaakt van gekleurd keratine-eiwit, hetzelfde type eiwit dat in je haar wordt aangetroffen. Deze vezels hebben een natuurlijke statische lading die zich bindt aan je wenkbrauwharen. Als gevolg zien de wenkbrauwen er dikker en natuurlijk vol uit zonder dat ze te verzorgd lijken.

Toppik brow building fibers voor vollere dikkere wenkbrauwen

Toppik Brow Building Fibers Set bestaat uit drie delen om je wenkbrauwen te stylen:

  1. Brow Shaping Wax om de vorm van je natuurlijke wenkbrauwen in te stellen en te definiëren. De wax is geformuleerd met voedende mango en cacaozaden om de huid en wenkbrauwfollikels te conditioneren.
  2. Brow Building Fibers hechten zich aan de wenkbrauwen, vullen de dunnere plekken in en geven wenkbrauwen een langdurige dikte.
  3. De dubbele borstel zorgt voor een eenvoudige en precieze toepassing.
Toppik wenkbrauw vezels zijn verkrijgbaar in drie tinten die met vrijwel alle wenkbrauw kleuren werken. Weet je niet zeker welke tint je moet kiezen? Volg deze gids:
  • Lichtbruin voor grijs en blond haar
  • Middenbruin voor bruin haar
  • Donkerbruin voor donkerbruin of zwart haar

Als je op zoek bent naar een zachtere look, kies dan een tint die lichter is dan je natuurlijke kleur. Wil je brutalere wenkbrauwen? Kies een tint die donkerder is dan je haarkleur.

Zie hieronder een voorbeeld over hoe elke Brow Building Fibers kleur op je eigen kleur zal lijken.

brow building fibers van Toppik

7 Pro Tips om perfecte wenkbrauwen te krijgen

1. Blijf eraf!

De eerste stap bij het stylen van perfecte wenkbrauwen is om ze te laten groeien! Laat de wenkbrauwen gedurende zes tot acht weken groeien, zodat je hun natuurlijke vorm kunt zien en precies weet waarmee je moet werken.

2. Meten

Perfecte browsers zijn niet "one size fits all". Je kunt je wenkbrauwen meten om je te helpen de perfecte wenkbrauwvorm voor je gezicht te vinden. We raden aan om een eyelinerpotlood te gebruiken om elke meting te markeren.

Om de binnenhoek van je voorhoofd te vinden, houd je een potlood verticaal in het midden van elk neusgat en markeer je waar het potlood je voorhoofd kruist. Beweeg vervolgens je potlood naar de buitenkant van je iris om je boog te vinden. Draai het potlood vervolgens naar de buitenste hoek van je oog om te zien waar je wenkbrauwen moeten eindigen.

3. Trimmen

Het klinkt misschien contra-intuïtief, maar als je je wenkbrauwen trimt, zien ze er eigenlijk voller uit. Als je jouw wenkbrauwen wilt trimmen, gebruikt je eerst een borsteltje om het wenkbrauwhaar omhoog te borstelen. Met behulp van een nagelschaartje trim je eventuele individuele haren die extra lang zijn.

wenkbrauwen trimmen en borstelen

 

4. Epileren

Vergeet harsen of rijgen. Als je natuurlijk ogende wenkbrauwen wilt, is epileren het beste wat je kunt doen om wenkbrauwen vorm te geven. Maar onthoud de nummer één regel van plukken: minder is meer.

Gebruik altijd natuurlijk licht en een normale (niet-vergrotende) spiegel wanneer je jouw wenkbrauwen plukt. Pluk alle losse haren tussen, onder en buiten de wenkbrauwen.

Tip: als je een pincet te pijnlijk vindt, kan warmte helpen de follikels open te maken om eenvoudiger te epileren. Breng een warm washandje aan op de wenkbrauw gedurende één minuut of neem een warme douche voordat je gaat epileren.

5. Afkoelen

Zelfs de meest doorgewinterde plukkers ondervinden enige irritatie na het epileren. Verminder pijn en irritatie door een paar minuten vóór of na het epileren ijs op je wenkbrauwen te leggen. Je kunt ook roodheid verwijderen door een kleine hoeveelheid aloë vera op het getroffen gebied aan te brengen.

6. Waxen

Wervel de gebogen kant van het Toppik Dual-End-penseel in de Shaping Wax in jouw Toppik Brow Fiber Set. Breng de Shaping Wax lichtjes aan op de wenkbrauwen om de vorm van je natuurlijke wenkbrauwen glad te maken en te definiëren.

7. Breng vezels aan

Doop de andere afgeronde kant van het Dual-End-penseel in de Toppik brow vezels. Dep een beetje Fibers voorzichtig op wenkbrauwen om vage plekken op te vullen, zodat een definitie en onmiddellijke volheid ontstaat.

En dat is het! Het is supereenvoudig om natuurlijk ogende, perfecte wenkbrauwen te krijgen die er de hele dag goed uitzien.