Wenkbrauw stijlen voor 2020

Welke wenkbrauw stijlen passen het beste bij je? Het hebben van volle, gezond ogende wenkbrauwen met de perfecte wenkbrauwvorm kan een verrassend groot verschil maken in je persoonlijke uiterlijk. Sterker nog, perfect verzorgde wenkbrauwen kunnen je er zelfs jonger uit laten zien!

Wat is er trending in wenkbrauw stijlen

Net als make-uptrends komen en gaan, hebben we de afgelopen eeuw ook een aantal grote veranderingen in trending wenkbrauw stijlen gezien.

Tussen de jaren 1920 en 1940 waren er bijvoorbeeld zwaar getwiste wenkbrauwen, dankzij de invloed van vroege filmsterren. Begin in de jaren 1950 werden gewelfde, zwaar gestileerde wenkbrauwen populair. In de jaren zeventig en tachtig ontstonden volle borstelige wenkbrauwen, waarbij veel vrouwen hun wenkbrauwen poetsten om het uiterlijk van meer volheid te creëren. Potlood-dunne wenkbrauwen maakten een comeback in de jaren '90 en vroege 2000s (als je wenkbrauwen nog nooit zijn hersteld van dit tijdperk, lees dan verder voor een oplossing voor je schaarse wenkbrauwen!). Toen zag de 2010s een terugkeer naar het aanbidden van perfect dikke, volle wenkbrauwen. Behalve dat deze keer de wenkbrauwen dik waren, werden ze wel zorgvuldig verzorgd en verbeterd met behulp van wenkbrauwpotloden en bepalende camouflagestiften.

Dit jaar zijn de meest trendy wenkbrauw stijlen in 2020 zeker nog wel gewaagd, maar ze zien er stukken natuurlijker uit. Vrouwen zijn op zoek naar producten en verzorgingsbehandelingen zoals microblading, die een zachtere look geven, in plaats van de dramatische look van potloden. Maar als je niet gezegend bent met natuurlijk volle wenkbrauwen, kun je nog steeds trendy blijven zonder de plank mis te slaan.

Toppik Brow Fibers

Het geheim voor gewaagde wenkbrauw stijlen

De perfecte wenkbrauwvorm is voor iedereen binnen handbereik, zelfs als je wenkbrauwen van nature dun zijn. Het geheim is het gebruik van een verdikkingsmiddel voor de wenkbrauwen zoals Toppik Brow Building Fibers. Vergeet potloden en poeders. Wenkbrauwvezels zijn de beste manier om volledige, natuurlijk ogende perfecte wenkbrauwen te maken die lang meegaan.

Dus wat zijn wenkbrauwvezels? Toppik Brow Building Fibers zijn gemaakt van gekleurd keratine-eiwit, hetzelfde type eiwit dat je in je haar aantreft. Deze vezels hebben een natuurlijke statische lading die ze aan je wenkbrauwen bindt. Als gevolg hiervan zien dunne wenkbrauwen er onmiddellijk dikker en natuurlijk vol uit, zonder het er te dik op te leggen.

Volg deze kleurengids om te helpen bij het kiezen van je tint Toppik Brow Building Fibers:

  • Lichtbruin voor grijs en blond haar
  • Middenbruin voor bruin haar
  • Donkerbruin voor donkerbruin of zwart haar
  • Als je op zoek bent naar een zachtere look, kies dan een tint lichter dan je natuurlijke wenkbrauwkleur.
  • Voor dikkere wenkbrauwen, ga met een tint donkerder dan je haarkleur.

Toppik Wenkbrauw vezels De perfecte wenkbrauwen: een stapsgewijze handleiding

Klaar om perfecte wenkbrauwen te krijgen? Bekijk deze 8 tips voor het verzorgen van wenkbrauwen die je moet weten:

1. Handen af!

De eerste stap bij het stylen van perfecte wenkbrauwen is om ze te laten groeien! Laat wenkbrauwen zes tot acht weken groeien, zodat je hun natuurlijke vorm kunt zien en precies kunt leren waar je mee werkt.

2. Kies de perfecte wenkbrauwen voor je gezichtsvorm

Ooggrootte en oogvorm spelen een rol in de wenkbrauw stijl die het beste bij je past. Maar de gezichtsvorm is een van de belangrijkste factoren bij het bepalen van de perfecte wenkbrauwbogen en -hoeken. Hier zijn de meest flatterende wenkbrauwvormen voor de meest voorkomende gezichtsvormen:

De beste wenkbrauwvorm voor ronde gezichten

Als je gezicht rond is, wil je een wenkbrauw stijl kiezen die erg scherp en hoekig is. Hogere bogen met gedefinieërde, puntige uiteinden aan het uiteinde zien er het beste uit met een ronde gezichtsvorm. Een goede tip is om een ​​knipschaar te gebruiken bij het vormen van wenkbrauwen op een rond gezicht om de schone en precieze afwerking te krijgen. Dit helpt bij het toevoegen van hoeken aan je gezicht.

vrouw met rond gezicht icm Toppik Brow Fibers De beste wenkbrauwen voor hartvormige gezichten

Een van de moeilijkere vormen om mee te werken; hartvormige gezichten zien er het beste uit met wenkbrauwstijlen die eenvoudig en rechtlijnig zijn. Hartvormige gezichten hebben al een sterke nadruk op het voorhoofd en ooggebied, dus een mooie aanvulling hierop zijn wenkbrauwen die laag zijn ingesteld in plaats van extreem gebogen.

beste wenkbrauwen voor hartvormige gezichten De beste wenkbrauwen voor ovale gezichten

Een ovaal gezicht is een van de gemakkelijkste en meest dynamische gezichtsvormen om te hebben als het gaat om wenkbrauwen. Bijna elke wenkbrauwstijl ziet er geweldig uit op ovale gezichten, van hoge hoekige bogen tot scherp gedefinieerde lijnen die zich naar buiten uitstrekken naar je slapen. Zolang het voorhoofd goed in balans is, werkt het goed met deze geproportioneerde gezichtsvorm.

wenkbrauwtips voor ovale gezichten De beste wenkbrauwen voor vierkante gezichten

Zeer ronde wenkbrauwen werken goed met een vierkante gezichtsvorm omdat het gezicht al sterke gedefinieerde lijnen heeft. De vierkante kaak accentueert al de hoekigheid van deze gezichtsvorm, dus je wil weg blijven van wenkbrauwstijlen die scherp gebogen zijn. Afgeronde wenkbrauwvormen die zijn ingevuld en verduisterd, zijn een statement-look voor een vierkante gezichtsvorm.

Wenkbrauwstijlen voor vierkante gezichten 3. Meet

Hoewel het belangrijk is om een ​​wenkbrauwstijl voor je gezichtsvorm te kiezen, zijn perfecte wenkbrauwen niet 'one size fits all'. Daarom raden we je aan om je wenkbrauwen te meten en elke meting met een eyeliner-potlood te markeren, om ervoor te zorgen dat je wenkbrauwen de juiste maat hebben evenals de juiste vorm voor je gezichtsvorm.

Om de binnenste hoek van je voorhoofd te vinden, houd je een oogpotlood verticaal in het midden van elk neusgat en markeer je waar het potlood je voorhoofd kruist aan dezelfde kant, schakel dan en markeer de meting aan de andere kant. Draai vervolgens je potlood naar de buitenkant van elke iris om je boog te vinden. Draai het potlood vervolgens naar de buitenste hoek van je oog om te bepalen waar je wenkbrauwen moeten eindigen.

4. Trimmen

Het druist wellicht tegen je intuïtie in, maar als je je wenkbrauwen bijsnijdt, zien ze er eigenlijk voller uit. Om wenkbrauwen bij te knippen, gebruik je eerst een mascaraborstel om het wenkbrauwhaar op te borstelen. Knip met een nagelschaartje eventuele extra lange haren af. Trim je wenkbrauwen icm Toppik Brow Fibers

5. Epileren

Vergeet waxen of draadsnijden. Als je natuurlijk ogende wenkbrauwen wilt, is epileren de beste manier om wenkbrauwen te vormen. Maar onthoud de nummer één regel van plukken: less is more. Gebruik altijd natuurlijk licht en een normale (niet-vergrotende) spiegel bij het epileren van je wenkbrauwen. Pluk eventuele verdwaalde haren tussen, onder en buiten de wenkbrauwen vandaan.

Hint: als de pincet te pijnlijk is, kan hitte de follikels helpen openen voor eenvoudiger plukken. Breng gedurende een minuut een warm washandje aan op het gebied of neem een ​​warme douche voordat je gaat epileren.

Epileren met Toppik Brow Fibers 6. Koel af

Zelfs de meest ervaren plukkers ervaren enige irritatie na het pincet. Verminder pijn en irritatie door een paar minuten ijs op je wenkbrauwen aan te brengen na het epileren. Je kunt ook roodheid verminderen door een kleine hoeveelheid aloë vera op het getroffen gebied aan te brengen.

7. Wax erop

Toppik Brow Building Fibers gebruikt een gladmakende wax om je te helpen je perfecte wenkbrauwvorm te bereiken. Draai de schuine kant van de Toppik Dual-End Brush in de vormwax in je Toppik Brow Building Fibers Set. Breng vervolgens de Shaping Wax lichtjes aan op de wenkbrauwen om de vorm van je natuurlijke wenkbrauwen glad te maken en te definiëren.

Wenkbrauw vezels van Toppik

8. Breng vezels aan

Na het aanbrengen van de wenkbrauwwax dompel je de afgeronde kant van de Dual-End Brush in de Toppik Brow Building Fibers. Dep voorzichtig een kleine hoeveelheid wenkbrauwvezels op je wenkbrauwen om fragmentarische gebieden in te vullen en definitie en onmiddellijke volheid te creëren.

Dat is het! Het is supergemakkelijk om natuurlijk ogende, perfecte wenkbrauwen te krijgen die er de hele dag goed uitzien.

Wat is je favoriete wenkbrauw stijl? Houd je van een gewaagde wenkbrauw of heb je liever een dunnere, meer verfijnde vorm?