Tips voor het kweken van een strakke volle baard

Dus je probeert een baard te laten groeien.
Je stelt je een gezonde, dikke baard voor die alleen ruige mannelijkheid schreeuwt. Door de onregelmatige baardgroei zie je er echter meer onverzorgd uit dan mannelijk.

Wees niet bang! Volg deze tips om een onregelmatige baard op te vullen en gelijkmatig te maken.
Binnen de kortste keren heb je de volle, dikke baard van je dromen!


5 tips voor een strakke volle baard

man met baard

Geef het wat tijd

Individuele haarzakjes groeien met verschillende snelheden, dus sommige delen van je baard kunnen langer duren om te groeien dan andere. Helaas scheren de meeste mannen die een baard laten groeien bij het eerste teken van onregelmatige baardgroei alles weer weg.

Als je nog nooit een volle baard hebt laten groeien, laat het dan minstens een maand groeien. De onregelmatige gebieden laten inhalen is misschien alles wat je nodig hebt om een dikke baard te laten groeien. Als je nog steeds een vlekkerige baard hebt nadat je je baard een maand hebt laten groeien, lees dan verder!

Rennende man

Verhoog je testosteron niveau

Testosteron is het mannelijke hormoon dat verantwoordelijk is voor onder andere baardgroei. Geloof het of niet, er zijn eigenlijk enkele vrij eenvoudige manieren om je testosteron niveau te verhogen en zo te helpen in je baardgroeiende zoektocht. Elke oefening zal meer testosteron produceren, maar intervaltraining met hoge intensiteit (of HIIT, denk aan sprintintervallen) is effectiever dan uithoudingsoefeningen met stabiele toestand (zoals lange-afstandsloop).

Als je geen fan bent van beweging, hebben we goed nieuws: meer slapen kan ook je testosteron niveau verhogen. Slaap je 5 uur of minder per nacht, dan kan het testosteron niveau met maar liefst 15 procent verlagen!

Zorg dus voor voldoende slaap en regelmatige lichaamsbeweging om je baard en je gezondheid in het algemeen te verbeteren.

man met baard zijkant

Probeer een baardvuller

Bluf je erdoor heen! Het gebruik van Toppik Hair Building Fibers als baardvuller is een geweldige manier om een vlekkerige onregelmatige baard te egaliseren.

Kies een teint die past bij je baard (niet je haar) voor een onzichtbare dekking. Breng Toppik aan met de Spray Applicator (verkrijgbaar in onze tool kit) en vul de randen met de Hairline Optimizer. Het aanbrengen duurt slechts een paar minuten, en je hebt een dikke volle baard die blijft zitten tot de volgende keer dat je je baard wast.

man houdt zijn baard vast

Houdt je baard gehydrateerd

Net zoals het haar op je hoofd, hebben baarden behoefte aan hydratatie om ze in topconditie te houden. Zonder voldoende vocht kunnen baardharen uitdrogen, broos worden en afbreken. Plus, een droge baard is een jeukende baard, en dat vind niemand leuk! Gebruik regelmatig een baardolie om uw baard gezond en zacht te houden. Het merk Clubman Pinaud is hiervoor onze aanrader. Clubman is gespecialiseerd in baardproducten en heeft ook een geweldige baardolie.

man met baardtrimmer

Investeer in een baardtrimmer

Als je al deze tips hebt gevolgd en je baard ziet er nog steeds onregelmatig uit, maak je geen zorgen. Je hebt nog steeds wat gezichtshaaropties.

Een korte baard is een goede balans tussen een houthakkerslook en een stoppelbaard. Gebruik een baardtrimmer met een verstelbare lengte om je baard na een paar dagen groei bij te knippen en vorm te geven. Als je jouw baard aan de korte kant houdt, verberg je de onregelmatige baardgroei en heb je toch een gelijkmatig baard effect.

Heb je tips voor het kweken van een baard? Laat het ons weten via de mail en misschien vullen wij deze blog wel aan met jouw tip!